Изкуственият интелект удря световния пазар на труда като цунами“, заяви

...
Изкуственият интелект удря световния пазар на труда като цунами“, заяви
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Изкуственият интелект удря световния пазар на труда „като цунами“

Изкуственият разсъдък удря международния пазар на труда „ като цунами “, съобщи в ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, представена от Ройтерс.

Технологията евентуално ще засегне 60% от работните места в развитите стопански системи и 40% от позициите по света в идващите две години, разяснява Георгиева на събитие в Цюрих.

„ Имаме доста малко време, с цел да подготвим хората за това, бизнесът да е подготвен за това “, уточни тя на събитието, проведено от Швейцарския институт за интернационалните проучвания, свързани с Университета на Цюрих.

„ Той (изкуственият интелект) може да докара до голямо нарастване на продуктивността, в случай че го управляваме добре, само че също по този начин може да докара до повече дезинформация и, несъмнено, повече неравноправие в нашето общество “, добавя тя.

Георгиева съобщи, че международната стопанска система е станала по-податлива на разтърсвания през последните години, визирайки пандемията през 2020 година, както и войната в Украйна.

Въпреки че е очаквала повече разтърсвания, изключително поради климатичните промени, стопанската система е останала удивително устойчива, сподели още водачът на МВФ.

„ Ние не сме в световна криза “, уточни Георгиева, която беше атакувана от протестиращи, призоваващи за дейности по изменението на климата и справяне с дълга на развиващия се свят.

„ Миналата година имаше опасения, че множеството стопански системи ще изпаднат в криза, само че това не се случи “, уточни тя. „ Инфлацията, която ни засегна доста мощно, отслабва съвсем на всички места “, добави още.

Председателят на Швейцарската централна банка Томас Йордан, който също приказва на събитието, сподели, че битката с инфлацията в Швейцария към този момент е напреднала.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР