Президентът наложи вето върху промените в Закона за насърчаване на

...
Президентът наложи вето върху промените в Закона за насърчаване на
Коментари Харесай

Президентът наложи вето върху съкратените срокове за екооценки

Президентът наложи несъгласие върху измененията в Закона за поощряване на вложенията. Текстовете плануват редуциране на времето на способените органи да се произнесат по въздействията на даден план върху околната среда. Освен това се вкарва принцип на безмълвно единодушие за неговото осъществяване.

Според президента с измененията се заплашва конституционно обезпеченото право на българските жители на здравословна околна среда.

В претекстовете е посочено още, че използването им би довело до понижаване на равнището на отговорност на администрацията за отбрана на живота и здравето на хората при осъществяването на огромни планове.

Промени в Закона за поощряване на вложенията бяха импортирани от предходното държавно управление на Николай Денков на 9 февруари. По-късно депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха спомагателни текстове, с които се облекчават процедурите по приемане на Оценка на въздействието върху околната среда, като се понижава опцията за обжалване на другите стадии от оценката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР