Президентът на Тайван Цай Ин-уен заяви, че правителството на страната

...
Президентът на Тайван Цай Ин-уен заяви, че правителството на страната
Коментари Харесай

Президентът на Тайван:Правителството е решено да защитава свободата на страната

Президентът на Тайван Цай Ин-уен съобщи, че държавното управление на страната се е заело да работи с сътрудници, с които споделят общи полезности, част от които са мирът и стабилността в Тайванския пролив и в целия Индо-тихоокеански район. Ученията на Китай покрай Тайван неизбежно съставляват военна опасност за страната и биха рефлектирали и върху цялата интернационална общественост, сподели тя, като добави, че приканва Пекин да работи рационално и да прояви въздържаност.

Цай направи своето изказване по време на видео послание от президентския офис в град Тайпе. Военната активност на Китай подкопава статуквото в Тайванския пролив и накърнява суверенитета на страната. Това основава високо напрежение в Индо-тихоокеанкия район, засягайки сигурността на въздушния и морския превоз, както и естественото действие на интернационалната търговия. Тайван няма нито да ескалира този спор, нито да подклажда каквито ида било разногласия, само че държавното управление е решен да пази свободата и демокрацията на страната в лицето на властническата експанзия, сподели още Цай.

Президентът на страната акцентира, че като виновен член на интернационалната общественост, Тайван работи за поддържане на мира и стабилността. Въоръжените сили са готови за всевъзможни задачи и държавното управление е в стеснен контакт с районни и интернационалните сътрудници, с цел да подсигурява, че обстановката няма да ескалира.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР