Президентът на САЩ Джо Байдън направи изненадващо посещение в Киев

...
Президентът на САЩ Джо Байдън направи изненадващо посещение в Киев
Коментари Харесай

Важен знак на подкрепа. Байдън изненадващо посети Киев

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън направи изненадващо посещаване в Киев в понеделник, броени дни преди първата годишнина от нахлуването на Русия в страната на 24 февруари.

В обществените мрежи бяха оповестени фотоси на срещата на Байдън с украинския президент Володимир Зеленски, на които се вижда по какъв начин двамата мъже са в украинската столица.

Посещението е " извънредно значим знак на поддръжка за всички украинци ", сподели Зеленски за визитата.

" Докато светът се приготвя да означи годишнината от бруталното навлизане на Русия в Украйна, аз съм в Киев през днешния ден, с цел да се срещна с президента Зеленски и да потвърдя още веднъж нашия хладнокръвен и непреклонен ангажимент към демокрацията, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", сподели Байдън в изказване, с което означи необявеното посещаване.

" Когато Путин стартира нашествието си преди съвсем една година, той смяташе, че Украйна е слаба, а Западът е разграничен. Мислеше, че може да ни надвие. Но той грубо сгреши ", добави американският президент.

Байдън сподели още, че ще разгласи и следващата доставка на " сериозно значимо съоръжение " за Украйна, в това число артилерийски муниции, противотанкови системи и радари за въздушно наблюдаване, които да оказват помощ за отбраната на украинците от въздушни бомбардировки.

По негови думи по-късно тази седмица Вашингтон ще разгласи спомагателни наказания против елити и компании, " които се пробват да избегнат или поддържат съветската военна машина ".

Това е втората среща сред двамата водачи от средата на декември насам, когато Зеленски отлетя за Вашингтон, с цел да си обезпечи непрекъсната поддръжка от страна на Съединените щати в изискванията на съветската инвазия.

По-късно на 20 февруари Байдън се чака да дойде в Полша, където ще се срещне със съдружниците на Съединени американски щати в Европа, с цел да ги увери в уговорката на Съединени американски щати към европейската сигурност и към продължение на помощта за Украйна.

Посещението идва в миг, когато украинските управляващи оповестиха въздушна паника в цялата страна.

През последните дни публични лица в столицата Киев предизвестиха за нараснал риск от набези от страна на Русия с наближаването на годишнината от нахлуването ѝ в Украйна на 24 февруари предходната година.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР