Президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Фриц Келер призова за

...
Президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Фриц Келер призова за
Коментари Харесай

Шефът на ГФС призова за таван на заплатите във футбола

Президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Фриц Келер прикани за ограничение на заплатите в тимовете, с цел да може самите те и играта като цяло бъде устойчива. "Трябва също по този начин да доближим професионалния футбол до хората ", сподели Келер през днешния ден във видео-разговор с публицисти.

"Комисионни за сътрудници и големи трансферни суми объркват и отчуждават обществото от обичания ни спорт. Губи се възприятието за правдивост, което е основополагащо във футбола. А също по този начин и значима полезност за немската нация ".

Изглежда, че Келер има поддръжката на авторитетния президент на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге, с който е разговарял във вторник. "Много се веселя, че той е на същото мнение, като моето. Бях доста благополучен от това, тъй като Карл-Хайнц Румениге направи доста за футбола и също по този начин мнението му тежи и в полето на интернационалните футболни връзки. Следователно имаме в действителност доста огромен късмет да създадем крачка напред по въпроса ".

Самият Румениге в неделя съобщи, че не е изключено да се предприеме още една стъпка в тази тенденция. Той напомни, че някогашният президент на УЕФА Мишел Платини е направил много стъпки в тази посока пред Европейския съюз в Брюксел и това би трябвало да му бъде прието като незабравим ход.

"За страдание това постоянно завършваше с удар по него, откакто осведомени, че концепцията ни не подхожда на разпоредбите за конкуренция в Европа и като такава няма късмет ", сподели Румениге. Но би трябвало да уточня, че огромните клубове на Стария континент са на нашето мнение, макар че постоянно желаят да привлекат най-силните футболисти.

Също по този начин стана ясно, че Германският футболен съюз има намерение да възобнови третата дивизия при мъжете този месец и да приключи сезона, макар пандемията на ковид. Фридрих Куртиус, общоприет секретар на ГФС посочи, че датата за рестарт зависи от политическото утвърждение в държавното управление. "Сезонът би трябвало да бъде завършен като приключен на терена, както и да стане това, а не към масата, подсигурява чиновникът. Първа и Втора Бундеслига към този момент възобновиха шампионатите си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР