Президентът на Българската федерация по бокс и вицепрезидент на Българския

...
Президентът на Българската федерация по бокс и вицепрезидент на Българския
Коментари Харесай

Красимир Инински празнува днес 50-годишен юбилей!

Президентът на Българската федерация по бокс и вицепрезидент на Българския олимпийски комитет (БОК) господин Красимир Инински чества през днешния ден своя 50 годишен празник! Човек, отдал живота си за развиването и триумфите, както на българския бокс, по този начин и на българския спорт като цяло.

Роден на 18 юли 1973 година в София, Красимир Инински е дълготраен национал и участник на международни и европейски шампионати по бокс. Победител в шампионата за Купа " Странджа " и нееднократен първенец на България. Майстор на спорта, приключил обществена администрация във Варна.

След като поставя завършек на дейната си кариера, Инински остава част от боксовото семейство. Основател, а по-късно и президент на Професионалната боксова лига в България, а от 2011 година е ръководител на Българската федерация по бокс.

Под управлението на Красимир Инински българският бокс изживява нов подем и си връща позициите на водеща мощ, както в европейския, по този начин и в международния бокс. България завоюва два медала от Олимпийски игри – злато на Стойка Кръстева в Токио (2021) и бронз на Тервел Пулев в Лондон (2012). Освен това страната ни е непроменяемо измежду медалистите от огромни шампионати – международни и европейски шампионати, както и Европейски игри за мъже, дами и подрастващи. За последните 12 години под негово управление БФ Бокс е спечелила над 100 оценки във всички възрасти, а Купа " Странджа " бе приета от управлението на ИБА като най-силен шампионат в международен мащаб.

" Най-важното за мен е, че през годините изградихме страховит екип. От хора, които дават всичко от себе си за просперитета на българския бокс. И дружно, като едно цяло, обединени, вървим напред. Резултатите са разследване от работата на всеки един член на този екип. И съм благополучен, че продължаваме в същия дух, да не се задоволяваме от постигнатото, а да желаеме да надграждаме всеки ден, с цел да творим история ", споделя самият Красимир Инински.

Пожелаваме му да бъде жив и здрав, с цел да има сили да продължава да работи все по този начин старателно за триумфите на Българския бокс.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР