Започна третото издание на състезанието по планинско бягане Трън Ултра

...
Започна третото издание на състезанието по планинско бягане Трън Ултра
Коментари Харесай

Започна третото издание на състезанието по планинско бягане "Трън Ултра Рън"

Започна третото издание на надпреварата по планинско тичане " Трън Ултра Рън ", оповестиха за Българска телеграфна агенция уредниците му.

В конкуренцията са декларирали присъединяване 480 бегачи или със 130 повече по отношение на предходната година. Стартът и финалът са в центъра на село Велиново. Сред известните бегачи, които ще вземат участие в тазгодишната конкуренция, са Кирил Николов (Дизела), Георги Жеков, Антония Григорова и други

Участниците могат да избират сред четири живописни трасета с друга дължина и компликация, като всяко едно предлага неповторимо изцяло преживяване и неповторими панорамни гледки.

" Трън Ултра Рън " е единственото съревнование в България с маршрут, преминаващ през четири планини - Ездимирска, Любаш, Парамунска и Ерулска. Двете най-дълги трасета (24 и 54 км) са добавени към календара на ITRA - Международната асоциация по планинско тичане, което дава спомагателни точки и покачва персоналния рейтинг на сполучливо миналите през тях състезатели.

От тази година като част от надпреварата има добавена нова категория „ Катерач ". Тя е с настрана класиране, като за задачата ще бъдат сложени уреди за отчитане на миналите състезатели при започване на изкачването към връх Любаш, както и на самия връх. Това стръмно нанагорнище преодолява 480 м денивелация за по-малко от 2 км разстояние. Участващите на 24 и 54 километра ще се състезават и в тази категория.

Проявата се провежда от Трънското туристическо сдружение (ТТД). Подкрепена е от Община Трън, доброволци и спонсори.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР