Президентът Байдън ще потвърди подкрепата си за хуманитарна пауза, а

...
Президентът Байдън ще потвърди подкрепата си за хуманитарна пауза, а
Коментари Харесай

САЩ: Ще подкрепим хуманитарна пауза, а не окончателно примирие в Газа

" Президентът Байдън ще удостовери поддръжката си за филантропична пауза, а не за дефинитивно преустановяване на огъня в Газа. “
Това съобщи представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби преди срещата на Байдън с краля на Йордания Абдула II, заяви Си Ен Ен.

" Искаме войната да завърши допустимо най-скоро и имаме вяра, че една от първите стъпки, които са от решаващо значение за това, е филантропична пауза, по-дълга от тази, която видяхме през ноември, която ще ни разреши да изведем всички заложници, да получим повече помощ и подпомагане и се надяваме да докара до полемики, които биха могли да ни приближат до края на спора. " - сподели Кърби.

Йорданският крал от дълго време приканва за преустановяване на огъня в Газа, а мненията на Кърби идват дни откакто американският президент назова военните дейности на Израел " прекалено строги ".

Според почитан чиновник на администрацията, Байдън е разговарял по телефона с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, с цел да обсъдят договорката за по-нататъшното освобождение на заложниците в Газа. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР