През следващите няколко месеца е изключително важно да има единна

...
През следващите няколко месеца е изключително важно да има единна
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Партиите да не се замерят с темата Шенген, важно е да имаме единна позиция

През идващите няколко месеца е извънредно значимо да има единна българска позиция и да не трансформираме тематиката " Шенген " в такава, с която да се замерят партиите в политическия разговор. Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова.
Още по темата
" Да уважим напъните на българската дипломация, която през последните два месеца направи и невъзможното, с цел да убеди нашите европейски сътрудници. Моето изрично мнение е, че тези старания трябваше да стартират много по-рано ", уточни Йотова.

Тя акцентира, че през последните 11 години страната ни е позволила и неточности, само че изрично дава отговор на техническите критерии за това да бъде част от Шенгенското пространство.

" Битката продължава ", уточни Йотова за оставащите няколко дни до 8 и 9 декември, когато ще се организира съвещанието на Съвет " Правосъдие и вътрешни работи ". Тя акцентира, че Нидерландия, която изрази негативно мнение за присъединението на страната ни, даже не е поискала да се запознае с двете инспекции, осъществени на България.

" Нидерландия се оказа изолирана в границите на Европейския съюз и продължава да упорства. Ние имаме своите причини и те са по-силни от всеки път ", счита вицепрезидентът.

 Проф. Николай Габровски - неврохирургът, за който мозъкът е люлката на всичко, което сме Виж още

Неврохирургът проф. Николай Габровски, който ГЕРБ-СДС предложиха за министър-председател и който през днешния ден получи от президента Румен Радев досието с първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, Илияна Йотова дефинира като " ослепителен доктор ".

" Надявам се с тази точност, с която оперира и оказва помощ на хората, да откри най-хубавия език с тези, които ще предложения на диалози за кабинет, най-много да убеди народните представители и болшинството, че си заслужава да го поддържат ", сподели Йотова. Тя показа, че е сюрпризирана от неговото решение да се занимава с политика.

Вицепремиерът Илияна Йотова взе присъединяване в интернационалната конференция на тематика " STOP HATE SPEECH ", отдадена на езика на омразата, която се организира в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР