През пролетта на пазара в Европа ще излезе по-спортен вариант на

...
През пролетта на пазара в Европа ще
излезе по-спортен вариант на
Коментари Харесай

Honda HR-V с нова турбоверсия Sport

През пролетта на пазара в Европа ще излезе по-спортен вид на Honda HR-V с бензинова турбочетворка 1.5 VTEC - Turbo с мощност 182 к.с. Големината на въртящия момент зависи от предавателната кутия - 240 Нм с шестстепенната механична и 220 Нм с вариатора.

Този мотор към този момент се употребява в моделите Accord, Civic и CR-V на марката. Неговото по-широко налагане е част от стратегията за понижаване изпозването на мотори с атмосферно пълнене. В случая с HR-V агрегатът с атмосферно пълнене 1.5 л и с мощност 130 к.с., 155 Нм, обаче, остава в гамата на модела.

Новата трансформация на Хонд HR-V - Sport има два изхода на ауспуха и неповторим дизайн на 18-цоловите си лети джанти. Светодиодните фарове са стандартно оборудване, а по-спортният вид има още черна гланцова накладка на решетката, която заменя хромираната.

Аеродинамическият кит включва преден сплитър и странични престилки, които също са в черно, както и корпусите на страничните огледала. Комбинираното червено-черно цветово решение в съчетание с черните стойки на покрива и черен таван си остават изключителна черта единствено за спортния вид. В останалото салонът не се разграничава от стандартния.

Използването на турбомотор е наложило корекции в настройките на окачването и кормилното ръководство. Използвана е технологията Performance Damper, по която в предната и задница на автомобила са добавени детайли, които повишават коравината му на извъртане, подобряват стабилноста при внезапни маневри и намаляват вибрациите при прекосяване на неравности.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР