Скандално бавното придвижване на призовка и обвинителен акт между районния

...
Скандално бавното придвижване на призовка и обвинителен акт между районния
Коментари Харесай

Пак отложиха делото срещу пастора от Сливен, обвинен в педофилия

Скандално бавното напредване на призовка и обвинителен акт сред районния съд в Сливен и пандиза в Бургас станаха причина за следващото неуместно отсрочване на делото против английския свещеник Даниел Хъл. Той е даден на съд преди 13 месеца за блудничество с 14 деца, а делото против него към този момент 6 пъти не може да тръгне.

" Случаят Хъл " нашумя още през 2020 година. Тогава той беше арестуван отново за блудничество, само че година по-късно излезе на независимост, тъй като потърпевшите отдръпнаха показанията си. След това през август 2022-ра още веднъж беше арестуван, поради тъжби на нови жертви. Сега се оказва, че Даниел Хъл употребява времето си в пандиза, с цел да написа писма на новите си жертви.

" Исус ще пристигна, чакаме неговото пришествие. Бъди подготвен, българино ".

С опит за проповед подсъдимият за блудничество с 14 деца английски свещеник Даниел Хъл влезе за следващ път в правосъдната зала и за следващ опит делото против него да тръгне. Оказа се обаче, че в съда няма информация по кое време на Хъл са връчени призовката и обвинителния акт, макар че това е направено от администрацията на пандиза в Бургас, от където пастора е конвоиран до съда в Сливен, само че без правосъдните документи.

" Задача на затворническата администрация и на съда е да наблюдава дали тези документи са се върнали съответно и са приложени по делото ", уточни Стойко Славов, юрист на потърпевши деца.



Администрацията на пандиза в Бургас има задължението да връчи на Даниел Хъл призовката за днешното съвещание и обвинителния акт не по-късно от седем дни преди делото. Според информация на " По света и у нас " призовкар е предал документите на затворническата администрация на 30 април, а на Даниел Хъл са връчени чак на 8 май.

" Неизпълнение на служебните им отговорности. Не мога да схвана за какво, заради каква причина, откакто са получени на 30 април, тези документи са престоявали до 8 май в пандиза, преди да бъдат връчени на Даниел Хъл. При изискване, че той престоява от самото начало в затворническа килия. Не мога да си обясня осем дни какво са правили ", сподели Стойко Славов.

" В случая единственото разумно пояснение, което намирам, е обвързвано с Великденските празници. Друга логичност не намирам. Не считам, че е преднамерено това деяние ", сподели Венета Добрева, прокурор в Районна прокуратура - Сливен.

Оказа се, че с изключение на за администрацията на пандиза в Бургас, за правосъдната администрация също е предизвикателство призоваването на арестувания под стража Даниел Хъл. От районния съд в Сливен до Бургаския затвор дистанцията е 115 километра, а обвинителният акт и призовката са пътували цели 14 дни.

Българска национална телевизия: По пощенски гълъб ли ги изпращат тези документи?

Адвокат Стойко Славов: Не знам по какви ги изпращат, има си работа призовки, този въпрос би трябвало да е към Съдебната администрация, само че това не е съществено.

Макар и нередовно свикан, Даниел Хъл се възползва от правото си да изиска независимост против парична гаранция. Адвокатът му твърди, че нямал сили да взе участие в правосъден развой поради влошен диабет и трябвало да се лекува, прокуратурата обаче отвърна.

" Към местата за отнемане от независимост в България има обезпечено здравно обслужване от разнообразни експерти, няма спънка и лицето да бъде конвоирано и да бъде оказана и профилирана здравна помощ, тъй че изискванията на задържане не са толкоз тежки от позиция на даване на здравно обслужване на лицата ", сподели прокурор Венета Добрева.



В пандиза обаче Даниел Хъл намира задоволително сили, с цел да написа писма до децата, които са били жертва на неговите блудствени дейности. Той към този момент е бил арестуван през 2020 година още веднъж за същото закононарушение, само че година по-късно следствието против него е прекъснато откакто жертвите са отдръпнали показанията.

" Не мога да разясня дали тези писма са от естеството да повлияят на показанията на очевидците, защото не съм осведомена с тяхното съответно наличие, само че могат да бъдат разтълкувани като опит за въздействие върху очевидците ", сподели прокурор Венета Добрева.

На излизане от съда Даниел Хъл откри задоволително сили, с цел да се опита още веднъж да притегли.
внимание.

" Покайвам се, България, разкайвам се ".

Българска национална телевизия: За какво се покайваш?

" Исуството царство приближи. Покайвам се ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР