През нощта над западната половина от страната ще е предимно

...
През нощта над западната половина от страната ще е предимно
Коментари Харесай

Голямо разхлаждане след по-малко от 72 часа, минималните температури ще са нереални

През нощта над западната половина от страната ще е най-вече ясно, а над източната облачността ще е забележителна, само че до сутринта преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Утре над Западна и Централна България ще бъде най-вече слънчево.

Над източните и планинските региони, към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места там още веднъж ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб вятър от север-северозапад, по Черноморието – до сдържан от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°.

Във вторник ще бъде най-вече слънчево, сутринта на обособени места по Черноморието ще има ниска облачност или мъгла. Около и след обяд от запад облачността, висока и междинна, ще се усилва. Вятърът краткотрайно ще стихне, а температурите ще се покачат и оптималните още веднъж ще са към 30°. В средата на седмицата с увеличаване напразно от северозапад, в източните региони от север-североизток ще нахлува студен въздух.

Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в сряда, в Северна и Източна България, а в планините над към 1600-1700 m ще вали сняг.

Температурите ще се намалят доста, в четвъртък минималните в множеството места ще са сред 4° и 9°, оптималните - от 16°-18° в източните до 24°-26° в западните региони. В петък към момента валежи ще има в източните региони. Вятърът от север-североизток последователно ще отслабне, до вечерта и облачността ще се раздра, над по-голямата част от страната и ще намалее.

През почивните дни ще бъде най-вече слънчево и ще се затопля. В неделя ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад; над Западна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, тук-там там и ще превали кратковременно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР