През настоящата година община Монтана ще се стреми да обнови

...
През настоящата година община Монтана ще се стреми да обнови
Коментари Харесай

Ремонт на театър, общежитие и социален дом - приоритет на община Монтана през 2023 г.

През актуалната година община Монтана ще се стреми да обнови три публични здания – трагичния спектакъл в града, общежитието на езиковата гимназия „ Петър Богдан “ и дома за възрастни хора в село Горна Вереница, заяви кметът Златко Живков.
За да може общината да кандидатства за ремонт на театъра по някоя стратегия на Европейския съюз или на българското държавно управление, то би трябвало Министерството на културата да трансферира собствеността на постройката. В момента локалната власт има право единствено да ръководи театъра, който е общински, само че не и да ремонтира постройката му, разясни кметът. Подобно е и ситуацията с общежитието на езиковата гимназия, което не е ремонтирано от десетилетия, само че в този момент е в салдото на учебното заведение, а не на общината. За ремонта на Дома за възрастни хора в Горна Вереница към този момент е направен план, който планува да бъдат построени нови жилища от фамилен вид и в тях да бъдат настанени сегашните жители на постройката, които са 42 души, посочи Живков.
Той напомни, че в последните няколко години община Монтана ремонтира доста читалища, кметства, учебни заведения, детски градини и детски ясли в града и 23-те села, построи православни храмове във всички насели места на общината./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР