През миналата седмица Тейлър Фриц не успя да си защити

...
През миналата седмица Тейлър Фриц не успя да си защити
Коментари Харесай

В битка на двама топ 10 играчи: Фриц нанесе нова болезнена загуба на Руне и е 1/4-финалист

През предходната седмица Тейлър Фриц не съумя да си отбрани купата от Мастърса в Индиън Уелс, само че по всичко проличава, че този крах не е оказал никакво въздействие върху него, защото на тазседмичния шампионат в Маями американецът показва повече от безапелационна игра и съумя да си резервира място в четвъртфиналите без изгубен сет по пътя. Днес той напълно надигра международния №8 Холгер Руне, съумявайки да затвори мача за безапелационното 6:3 6:4, като по този начин си подсигурява конфликт против един всред Карлос Алкарас и Томи Пол в борба за място в полуфиналната фаза.

Двубоят започва с проблеми за двамата състезатели на линията за начален удар и още преди първата отмора станахме очевидци на замяна на пробиви. Впоследствие представителят на домакините увеличи успеваемостта си на сервис и скоропостижно успяваше да завърши точката в своя изгода, без да дава шансове на съперника да доближи до брейкболи. От своя страна, младият датчанин бе надалеч от най-високото си ниво и неточностите от неговата ракета изобилстваха, което разреши на Фриц да осъществя късен брейк за 5:3, предопределил изхода на дебютния сет в негова изгода.

Ситуацията на корта остана непроменена и във втората част, защото скандинавецът продължи да бъде извънредно неуверен в изявите си, което докара и до пробив в актива на американеца още на старта на сета. Световният №10 изигра един от най-убедителните си сервис геймове, с цел да консолидира преднината си, след което с всяка последваща минута равнището му на игра се повишаваше от ден на ден и в хода на целия втори сет той не бе изправен пред нито една заплаха от пробив и след тъкмо час и 26 минути подпечата мястото си в четвъртфиналите.

Maiden Miami quarter-final
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР