Активистката Грета Тунберг е задържана от шведската полиция в Малмьо

...
Активистката Грета Тунберг е задържана от шведската полиция в Малмьо
Коментари Харесай

Арестуваха Грета Тунберг на протест срещу касапницата в Газа

Активистката Грета Тунберг е арестувана от шведската полиция в Малмьо в събота (11 май) за присъединяване в пропалестински митинг пред постройката на " Евровизия ", излиза наяве от известие на полицията, оповестено късно в неделя (12 май), пише The Jerusalem Post, цитира Българска телеграфна агенция.

Тунберг се е включила към марша Stop Israel в Малмьо, където хиляди души са протестирали против присъединяване на Израел в надпреварата.

Тунберг е ескортирана от полиция от митинга, дружно с още няколко души.

Според фрагменти от случая Тунберг, която е носела кефия, е била изведена от служителите на реда от събитието. В изказване на полицията се показва, че тя е " обработила редица неразрешени обществени събирания " и е задържала няколко души, само че не излиза наяве незабавно дали Тунберг е измежду тях или против нея са повдигнати някакви обвинявания.

" Тук съм, с цел да покажа, че съгласно нас е възмутително и непростимо " Евровизия " да разреши на Израел да взе участие, до момента в който прави геноцид ", разяснява Тунберг в изказване.

Демонстрацията е била проведена в символ на митинг против присъединяване на Израел в състезанието " Евровизия ", до момента в който Израел води война в Газа. 20-годишната израелска певица Еден Голан се класира за присъединяване в 68-ото издание на песенния конкурс по-рано тази седмица.

Голан е била посрещната с хор от възгласи и освирквания по време на генералните подготовки и полуфинала в четвъртък, заяви по-рано BBC.

" Наистина е огромна чест да бъда тук, на сцената, и представям Израел с горделивост ", разяснява по-рано Голан.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР