Александър Зверев продължава напред в турнира в Рим без загубен

...
Александър Зверев продължава напред в турнира в Рим без загубен
Коментари Харесай

5-звездно представяне: Зверев елиминира и последната надежда на домакините в Рим

Александър Зверев продължава напред в шампионата в Рим без изгубен сет. Германецът бе провокиран от младата вяра на домакините, Лучано Дардери, само че сподели класата си над по-ниско ранкирания тенисист и с резултат 7:6(3) 6:2 се класира за осминафиналите, където ще срещне Нуно Боржеш.

Макар и Зверев да изглеждаше много по-агресивният тенисист на корта, то италианецът не отстъпваше по нищо на именития си конкурент, със солидна сервис игра, впечатляваща отбрана и ефикасен тенис. Това ни обезпечи един равносилен първи сет, където видяхме едвам една опция за пробив в интерес на някогашния номер при 2:2, която обаче не бе осъществена. Така първата част се стигна до тайбрек, където Зверев игра в ролята на любимец и господства напълно в дългия гейм, което му разреши да го завоюва със 7:3.

Мотивиран от събитията на корта от предния сет, във втория представителят на топ 5 вдигаше темпото си на игра с всяка минута. За разлика от него, Дардери започваше да губи темп, от което любимецът се възползва и завоюва два следващи брейка във втората половина на сета. Така, с резултат 6:2, Зверев се поздрави с триумфа и се утвърждава, като главен кандидат за купата в Рим, без изгубен сет до момента.

" We`re going to see a lot more of you "
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР