Девет са арестувани в Бургас при спецакция Респект на полицията

...
Девет са арестувани в Бургас при спецакция Респект на полицията
Коментари Харесай

Акция срещу купуването на гласове в Бургас, има арестувани

Девет са задържани в Бургас при спецакция " Респект " на полицията против купения избор, формирани са седем досъдебни производства. Това стана ясно от брифинг на районният прокурор на Бургас Мария Маркова и шефът на ОД Министерство на вътрешните работи ст. комисар Емил Павлов.

Сред арестуваните има и жена. Проверяват се адреси в бургаския квартал " Горно Езерово " и " Победа " - както домове, по този начин и частни обекти за описи с имена и оставени персонални карти.  

Опрощаване на отговорности е най-честата скица за пазаруване на гласове, само че върви и директната продажба, като за един глас се оферират сред 50 и 100 лева, сподели още шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Бургас.

25 са сигналите до този миг, касаещи идните парламентарни избори, те са главно за кварталите с ромско население, заяви комисар Павлов.

" Предстои разбор на събраните до сегашния миг доказателства. Ще бъдат осъществени следващи процесуално-следствени дейности. При съществуване на задоволително доказателства, ще бъдат предявени обвинявания ", добави прокурор Мария Маркова. Тя сподели още, че са открити описи с имена, за които има данни, че са на лица, на които ще им бъдат предлагани хонорари, с цел да гласоподават за избрана партия и претендент.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР