През месец ноември оформените мустаци не са просто белег за

...
През месец ноември оформените мустаци не са просто белег за
Коментари Харесай

Мустаци или пълна почивка от бръсненето – така отбелязваме к...

През месец ноември завършените мустаци не са просто белег за чудатост. Тяхната задача е да привлекат публичното внимание към проблемите на мъжкото здраве и по-точно към най-тежкото и за жалост най-типично мъжко заболяване – рака на простатата, както и към други злокачествени болести, присъщи за мъжете.

Статистиката демонстрира, че всяка година повече от 1000 нови случая на това заболяване се записват в България. Един от най-големите проблеми у нас, на фона на проблемите в опазването на здравето, е късното диагностициране. В напреднал етап карциномът по-трудно се повлиява от лекуване. За съпоставяне, открит първоначално, ракът на простатата е лечим, изясняват експертите.



Рисковите фактори за появяването на болестта са сложни като развиването му нормално се свързва с напредването на възрастта при мъжете. Затова уролозите поучават представителите на мощния пол над 50-годишна възраст да се преглеждат годишно, защото ракът на простатата постоянно е безсимптомен. Проблеми с уринирането и утежняването на половия живот могат да бъдат признаци на болестта. Профилактичните визити при експерт са изключително значими, в случай че в фамилията има случаи на рак на простатата, защото съществува и генетична предразположеност към болестта. Диетата също има отношение към предварителната защита. Мазнините благоприятстват развиването на тумори, до момента в който потреблението на фибри понижава риска. Редовният полов живот също поддържа простатната жлеза в кондиция, изясняват още медиците.

И до момента в който мустаците показват съпричастност, лекарите от Хил клиник вземат решение да поддържат идеята Movember като противодействат на наклонността за късна диагностика и забавено лекуване. За задачата стартират акция за безвъзмездни прегледи на пациенти с рак на простатата или пикочния мехур. Желанието им е посредством предоставено второ експертно мнение да оказват помощ за избора на съответен способ за лекуване. Консултации могат да се организират и по документи от близки на пациента, а при нужда има опция да обезпечаване на обзор при проф. доктор Уве Щолценбург от Лайпцигската университетска болница.



Часове за безвъзмездна консултация на пациенти, диагностицирани с рак на простатата, могат да бъдат записани в Хил клиник на телефон 02/ 439 31 31.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР