През лятото се препоръчва да се пият повече течности, но

...
През лятото се препоръчва да се пият повече течности, но
Коментари Харесай

Медик: Бирата причинява дехидратация

През лятото се предлага да се пият повече течности, само че това не се отнася за. Зухра Павлова - претендент на медицинските науки и ендокринолог в клиниката на Московския държавен университет - посочи пред радио Sputnik две съществени аргументи, заради които тази напитка не би трябвало да утолява жаждата ви, написа БГНЕС.

" Теоретично можете да утолите лятната жадност с бира, доколкото всяка студена напитка ще бъде приятна в горещото време. Но бирата е съсредоточена напитка, която оказва помощ да се понижи течността в клетките и я усилва в междуклетъчното пространство ", изясни лекарят. С други думи, бирата предизвиква дехидратация , само че не в чист тип, а посредством преразпределение на водата в разнообразни браншове на тялото, което води до нарушение и утежняване на метаболитните процеси и се отразява отрицателно на организма, посочи Павлова.
 В Съединени американски щати черпят с бира, в случай че се ваксинираш В Съединени американски щати черпят с бира, в случай че се ваксинираш
Белият дом покрепи самодейността да се раздава безвъзмездна бира като тласък американците да се имунизират против COVID-19. Това се случва...

Тя също по този начин напомни, че бирата е доста калорична напитка . И в случай че в жегата, когато по принцип пием повече течности от нормално решите да предпочетете бирата пред елементарната вода, можете да напълнеете. " Можете освен да се напиете с бира, само че и да изострите апетита си. Бирата бързо напуща стомаха, тъй че чувството за задоволеност е малко и след това би трябвало да хапнете нещо, като получавате още по-голяма доза калории. Тоест бирата предизвика заплахата от затлъстяване ", предизвести лекарят.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР