През днешния ден Новак Джокович даде своето първо публично интервю

...
През днешния ден Новак Джокович даде своето първо публично интервю
Коментари Харесай

Джокович: Бих жертвал всички титли, ако съм принуден да се ваксинирам

През днешния ден Новак Джокович даде своето първо обществено изявление след депортирането си от Австралия пред BBC. Припомняме, че визата на сърбина за влизане в страната бе анулирана заради боязън от това, че тенисистът ще провокира антиваксърски настроения измежду австралийското общество. Днес самият той отхвърли да е антиваксър, само че съобщи изрично, че е подготвен да жертва всички титли и върхове, в случай че би трябвало наложително да се имунизира.

" Никога не съм бил срещу имунизацията, само че постоянно съм подкрепял правото на свободен избор и всеки човек самичък би трябвало да може да взема решение какво да постави в тялото си ", сподели международният №1, потвърждавайки, че като дете е бил ваксиниран неведнъж.

Опитвам се да бъда в естетика с тялото си, доколкото е допустимо. Разбирам обстановката и поддържам изцяло свободата на персонален избор и това дали имате предпочитание да се ваксинирате, или не. Не съм разгадавам до този миг здравното си досие и статуса си на имунизация, тъй като имах правото да не разгласявам това обществено. В Австралия нито един път не ме попитаха какво е мнението ми за имунизациите и не получих опция да изразя своята позиция по въпроса, което докара до доста неверни догатки и изводи.

Част съм от доста световен спорт и всяка седмица играем на друго място. Така че изцяло разбирам следствията от своето решение. Едно от тях беше да не отида в Австралия и бях изцяло подготвен за това.

Като първокласен професионален състезател постоянно съм преглеждал деликатно всичко, което влиза в тялото ми - питателните добавки, храната, водата, която пия, спортните питиета, всичко. Въз основа на цялата информация, която получих, взех решение да не се имунизирам към този момент.

Относно проектите си за бъдещите надпревари и заплахата от това да пропусне идващите съревнования от Шлема и шанса да стане рекордьор по титли от Големия шлем, Джокович бе хладнокръвен: " Да, подготвен съм да жертвам всички трофеи, в случай че ме принуждават да се имунизирам. Защото правото на персонален избор е по-важно от която и да е купа. Разбирам, че в случай че сега не съм имунизиран, не мога да вземам участие в множеството шампионати. Това обаче е цената, която съм подготвен да платя ", приключи международният номер едно.

Novak Djokovic says he would rather skip future tournaments than be forced to get a Covid jab, in an exclusive BBC interview
— BBC Breaking News (@BBCBreaking)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР