През 2023 г. продължаваме работа по три от булевардите от

...
През 2023 г. продължаваме работа по три от булевардите от
Коментари Харесай

През 2023 г. Столична община ще работи по изграждане и реконструкция на девет булеварда и над 10 улици

" През 2023 година продължаваме работа по три от булевардите от предходната година и започваме работа по още шест основни булеварда, както и по над 10 улици в разнообразни квартали на града. " Това сподели през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на реконструкцията на ул. “Кукуш “ в регион „ Илинден “ дружно със зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и районния кмет Иван Божилов.

" През тази година ще се построяват и главно ремонтират значими улици в квартали като „ Витоша Водноелектрическа централа – Симеоново “ и „ Манастирски ливади “. Продължаваме и реконструкцията на трамвайния релсов път по бул. “Цар Борис Трети “ и ще стартира реконструкцията на бул. “Ал. Стамболийски “ дружно с релсовия път " – уточни също кметът Фандъкова.

" Стратегическите обекти за 2023 година, които са най-важни за целия град, са пробивите на бул. “Тодор Каблешков “ и на „ Филип Кутев “. Тези два пробива ще обезпечат връзката сред бул. “България “ и бул. “Симеоновско шосе “ на Третия градски кръг. Други значими обекти са връзките със Северна скоростна дъга и " Околовръстен път " като бул. “Ломско шосе “, чието създаване на уголемение продължава, на бул. “Рожен “ и на надлез при " Бакърена фабрика ". Заедно с метрото това са най-важните ни обекти за 2023 година " – сподели също кметът на София.

" През 2022 година Столичната община работи по пет основни булеварда и 12 улици в разнообразни квартали на града, както и по трите плана по Оперативна програма „ Региони в напредък “.

Ремонтът на улиците “Кукуш “ и „ Щросмайер “ в регион „ Илинден “ ще продължи през тази година. В сектора от ул. “Кукуш “, който бе ремонтиран през предходната година, ще се постави износващия слой асфалт при подобаващи метеорологични условия.

През тази година продължава и реконструкцията на тунела на бул. “Царица Йоанна “ в „ Люлин “. Към момента той се извършва по проект. Обектът би трябвало да завърши до края на февруари, в случай че не се съблюдава този период, са заложени наказания за веселба " – съобщи кметът Фандъкова.

По думите на Фандъкова през 2023 година ще работим със остарелия бюджет от 2022 година – в тези рамки и с обезпеченото финансиране за най-ключовите обекти, защото страната няма признат бюджет и надлежно общината няма бюджет.

" Навсякъде, където се ремонтира, се стараем да не затрудняваме придвижването, – сподели инж. Джоргов. – Ул. “Кукуш “, защото е в жилищен квартал и индустриална зона, е разграничена на пет подетапа за да облекчим напредването " – посочи инж. Джоргов.

" По линия на настоящия ремонт макар рецесията и инфлацията през предходната година изпълнихме работа по пътните платна и по тротоарите в размер и количества, сравними с 2021 година За 2023 година залагаме за създаване и главен ремонт тротоари във всички региони на града. Надяваме се, че през тази година цените на строителните материали ще се успокоят, което ще ни разреши да бъде построена и ремонтирана повече пътна инфраструктура " – сподели също инж. Джоргов. По думите му работим с финансиране от бюджета на Столична община, както и с европейски средства и заем от Европейска инвестиционна банка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР