+++ Локално производство на високоволтови батерии в Мексико за Neue

...
+++ Локално производство на високоволтови батерии в Мексико за Neue
Коментари Харесай

Старт на производството на високоволтови батерия в завода на BMW Group в Сан Луис Потоси

+++ Локално произвеждане на високоволтови акумулатори в Мексико за Neue Klasse
+++ Неделкович: BMW Group основава 5 монтажни завода за високоволтови акумулатори от шесто потомство по целия свят
+++ Наложил се принцип: Local for Local

Заводът на BMW Group в Сан Луис Потоси се приготвя за производството на Neue Klasse: за тази цел стартира построяването на местен цех за сглобяване на високоволтови акумулатори, както и разширението на цеха за каросерии, а също и на зоните за сглобяване и логистика. В разширението на мексиканската индустриална мощ ще бъдат вложени 800 млн. евро.

От 2027 година Neue Klasse ще се създава и в Мексико. Още в края на 2025 година започва производството на Sports Activity Vehicle в новия цех на BMW Group в Дебрецен, Унгария; седанът ще се създава в Мюнхен през 2026 година През идната година в Мексико ще бъде основан спомагателен индустриален потенциал – в началото за Sports Activity Vehicle. Бъдещият монтаж на високоволтови акумулатори в завода в Сан Луис Потоси е централен съставен елемент за консолидираното на Neue Klasse в индустриалната мощ и има повърхност над 80 000 м2.

„ Сглобяването на акумулатори в Сан Луис Потоси ще бъде част от нашата световна индустриална мрежа. Създаваме пет местоположения на три континента единствено за шестото потомство на нашите електрически задвижвания “, сподели Милан Неделкович, началник на производството в BMW AG, при началото на строителството в Мексико. BMW Group залага на правилото „ Local-for-Local “ в международен мащаб. „ Като поддържаме производството на акумулатори покрай производството на колите, ние покачваме устойчивостта на производството. “

Тясна връзка сред производството на акумулатори и производството на коли

Съгласно правилото „ Local for Local “, BMW Group разполага своето световно произвеждане на високоволтови акумулатори допустимо най-близо до своите фабрики за коли. В допълнение към местоположението в Сан Луис Потоси, индустриални мощности за сглобяване на високоволтови акумулатори от шесто потомство се построяват в Дебрецен (Унгария), Шенянг (Китай), Удръф покрай Спартанбърг (САЩ) и Ирлбах-Щраскирхен (Долна Бавария). Този метод подсигурява производството даже при положение на непредвидени политически и стопански събития. Освен това съществуващите местоположения ще бъдат подсилени и ще бъдат непокътнати работните места. Късите дистанции понижават CO2 отпечатъка при производството на коли.

При Neue Klasse BMW Group за пръв път ще внедри новоразработени кръгли кафези. Това е софтуерен скок, при който енергийната компактност на клетката се покачва с 20 %, до момента в който скоростта на зареждане се усъвършенства с до 30 %. Пробегът също се усилва с 30 %.

Модернизация на завода в Сан Луис Потоси

Освен интеграцията на сглобяването на акумулатори в завода в Сан Луис Потоси ще бъдат направени и други акомодации: каросерийното произвеждане ще се усили с 20 000 м2 по общо 90 000 м2. Също по този начин с близо 10 000 м2 ще бъдат разширени монтажните и логистичните площи.

„ С това по-нататъшно развиване на нашето местонахождение, се приготвяме и за въвеждането на пазара на идващото потомство модели на BMW в Мексико. Като първия премиум OEM в Мексико, който създава напълно електрически коли и високоволтови акумулатори, ние сме пионери в промишлеността, като в същото време продължаваме да понижаваме нашия отпечатък върху околната среда, ” сподели Харалд Готче, президент и основен изпълнителен шеф на завода на BMW Group в Сан Луис Потоси.

Мощността на фотоволтаичните съоръжения ще бъде увеличена двойно

BMW Group разчита на самостоятелни решения за дейно енергоснабдяване на своите местоположения по света. „ В Мексико планираме да разтеглим фотоволтаичните системи в границите на завода и по този метод да удвоим мощността от фотоволтаиците “, споделя Никол Хафт-Зборил, началник на ръководството за недвижими парцели в BMW Group. „ Това значи, че над 20 % от настоящата потребност от електрическа енергия ще се генерира непосредствено на територията на фабриката. “ Освен това пречиствателната станция за отпадъчни води беше разширена с инвестиция от 3,3 милиона евро, като по този метод доста се усили повторното потребление на пречистените отпадъчни води.

Всеобхватна стратегия за подготовка

Заводът на BMW Group в Сан Луис Потоси също уголемява уговорката си за образование. Това подсигурява, че чиновниците са висококвалифицирани и готови за провокациите на бъдещето. Курсовете за образование включват тематики като осведоменост за сигурността при производството на високоволтови системи и роботика в индустриалните процеси.

Заводът на BMW Group в Сан Луис Потоси стартира произвеждане през 2019 година В момента към 3700 чиновници създават BMW Серия 3 Седан, както и BMW Серия 2 Купе и моделите BMW M2 извънредно за международния пазар.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР