Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че при полицейска

...
Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че при полицейска
Коментари Харесай

Потвърдиха ареста на разследван за притежание на различни наркотични вещества

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че при полицейска инспекция на 19 март тази година от обвинения иззели 133 дози хероин, 14 дози амфетамини, малко количество суха тревна маса, близо 350 лева, 8 телефона и 2 таблета. Прокурорът от Апелативна прокуратура през днешния ден осведоми съда, че събраните още в първите часове на следствието доказателства и гласни свидетелства сочат, че безработният мъж дълготрайно време и всекидневно е продавал неразрешени от закона субстанции от автомобила, паркиран пред дома му. Обвиняемият имал голям брой престъпни регистрации за разнообразни незаконни похищения и наложено административно наказване по тази причина, че управлявал автомобил без брошура.

Съставът на Варненския апелативен съд през днешния ден показа законосъобразността на причините на първата правосъдна инстанция, определила първичния арест. Събраните при следствието доказателста изрично обосновават догатката, че Асен С. е създател на закононарушението, а и отбраната му не оспори този факт. Притежанието на наркотични субстанции, предопределени за разпространяване е тежко закононарушение по смисъла на закона и се санкционира със затвор от 2 до 8 години. Нещо повече. Въззивният съд не одобри изказванията на юриста на обвинения, че няма заплаха Асен да се укрие от наказателно гонене или да извърши закононарушение. Съдът се базира на данни в кориците на делото, съгласно които единствено преди 5 месеца обвиненият бил открит да ръководи автомобил след приложимост на опиати и даже предал на проверяващите го тогава три типа неразрешени от закона субстанции, които били в колата му. Съдът разяснява тези обстоятелства като неприятни характеристични данни на обвинения, който е податлив към противоправно държание.

Определението, с което Варненският апелативен съд удостовери като вярно и законосъобразно първичното задържане под стража на Асен С., разследван за владеене на огромно количество и разнообразни наркотични субстанции, предопределени за продажба е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР