Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич разкри за телевизия Пинк, че

...
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич разкри за телевизия Пинк, че
Коментари Харесай

До дни Сърбия започва лечение на коронавирус с кръвна плазма

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич разкри за телевизия Пинк, че след към 10 дни стартира лекуване на пациенти с ковид в Сърбия благодарение на терапия с кръвна плазма , оповестява сръбския „ Телеграф “, представен от БГНЕС.
" Вземаме кръв от хора, които са излекувани и даваме посредством преливане тази плазма на хора, които са заболели. Причината, заради която ние стартираме това след към 10 дни, е, тъй като тогава ще станат 21 дни от първия случай на оздравял човек в Сърбия ", сподели тя.
Припомняме, че в страната дойдоха китайски медици, които поучават държавното управление за лекуването на пациентите с ковид и ограниченията за ограничение на пандемията. Според вирусолози, проучвания на китайски учени демонстрират, че този способ дава положителни резултати. За това приказват и български специалисти.
Във Франция се организира клинично тестване за инжектиране на кръвната плазма на пациенти с COVID-19 на „ такива в остра фаза на болестта “, акцентира министър председателят.
Нова технология за лекуване на ковид ще тества Франция
Клиничното тестване се състои от плазмена трансфузия от излекувани, съдържаща антитела против вируса, които биха могли да трансферират този имунитет на пациент с ковид, съгласно взаимно изказване на парижката Университетска клиника, френския Кръвен институт и Държавният институт за здравни и медицински проучвания, заяви организация Хина.
Бърнабич сподели също нощес, че е взето решение за основаване на лаборатория към Института за използване на нуклеарната сила, за произвеждане на проби ELISA . Тези данни ще бъдат доста скъпи в бъдеще и ще демонстрират съществуване на антитела в кръвта, което води до съществуване на данни за точният % на предпазените.
Сърбия трансформира тактиката си за битка с ковид по съвет на Китай
" Има смисъл да се направи общ тест на популацията, откакто всичко завърши, т.е. след епидемията, през лятото. След това можем да тестваме за съществуване на антитела, които ще покажат какъв брой застрашено е популацията. Така наречената представителна извадка ще бъде от разнообразни елементи на територията на Сърбия и ще демонстрира съществуването или отсъствието на антитела. Тези, които имат антитела, имат имунитет, без значение дали са със признаци или безсимптомни ", сподели доктор Предраг Кон.
* Тестът ELISA открива протеини, създадени от организма в отговор на наличието на вируса. Тези протеини, наречени антитела, са защитни молекули, които съставляват В клетките на имунната система на човешкото тяло. Най-често съществуването на антитела се ревизира посредством кръвта, само че има и бързи проби на слюнка и урина. Прецизните индикатори за акуратност са открити от огромни и подробни изследвания през 80-те и 90-те години на предишния век, а напоследък се обръща в допълнение внимание на по-ново, четвърто потомство проби.
Експерти: На Сърбия й трябват 29 дни, с цел да стабилизира ситуацията
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР