Galaxy Digital отчете високи резултати за първото тримесечие на 2024

...
Galaxy Digital отчете високи резултати за първото тримесечие на 2024
Коментари Харесай

Galaxy Digital на Майк Новограц с 40% ръст на приходите през Q1 на 2024 година

Galaxy Digital регистрира високи резултати за първото тримесечие на 2024 година, като чистите доходи набъбнаха до $422 милиона, отбелязвайки 40% нарастване по отношение на предходното тримесечие. Този скок е подхранван от рекордни доходи от такси за рандеман и ръководство.

Майнинг интервенциите на компанията реализираха незабравим триумф, генерирайки доходи от $31.5 милиона, което е доста нарастване от 69% по отношение на предходното тримесечие. Този растеж се дължи главно на разширението на добивния потенциал, като управляваният хашрейт доближи 5.7 екзахаша в секунда. През тримесечието Galaxy доби 373 BTC при междинна цена от по-малко от $19,500.

Управлението на активи също се обрисува като мощно представящо се, като таксите за ръководство и показване доближиха рекордните $17.8 милиона, което съставлява удивително 113% нарастване по отношение на предходното тримесечие.

През януари Galaxy Digital си сътрудничи с Invesco, с цел да пусне спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в Съединени американски щати. Разширявайки предложенията си на европейския пазар, през април компанията показа две борсово търгувани артикули (ETC) за Биткойн и Етериум в партньорство с DWS Group.

Търговските интервенции регистрират доходи в размер на $66 милиона, което се дължи на 78% нарастване, обвързвано главно с облагите от деривати и позитивните придвижвания в цените на активите. Средният размер на кредитния портфейл на Galaxy набъбна до $664 милиона.

Управляваните активи на Galaxy набъбнаха до почти $7.8 милиарда към 31 март, отбелязвайки доста нарастване от 219% на годишна база и скок от 50% по отношение на предходното тримесечие. Освен това личният капитал на компанията означи растеж, достигайки $2.2 милиарда, което е с 22% повече по отношение на предходното тримесечие.

Активите под залог също означиха нарастване, удвоявайки се до $1.5 милиарда през първото тримесечие, защото Galaxy има за цел да се трансформира във втория по величина валидатор в Solana мрежата. За да усъвършенства в допълнение активността си, през април компанията притегли финансиране в размер на почти $125 милиона. Galaxy възнамерява да употребява този капитал, с цел да укрепи инфраструктурата на своето оборудване за рандеман Helios в Западен Тексас, като възнамерява да усили мощността си до 800 мегавата, откакто получи утвърждение за такова разширение.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР