Турският президент Реджеп Тайип Ердоган свика спешна среща с ръководителите

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган свика спешна среща с ръководителите
Коментари Харесай

Ердоган свика извънредно заседание заради готвещ се преврат

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган свика незабавна среща с ръководителите на силите за сигурност поради появилите се данни за опасност от прелом.

След уволнението на чиновници от дирекцията по сигурността на Анкара, които бяха упрекнати във връзки с незаконната организация Айхан Бора Каплан, бяха осъществени претърсвания за изземване на цифрови материали.

Според водача на партията MPR Девлет Бахчели случилото се може да стане част от скрит план против Ердоган, написа вестник Türkiye. Той прикани управляващите да не се стопират единствено на уволненията на служители на реда, защото може да се приказва за повтаряне на опита за прелом от 2016 година

„ Има скрит план, който не може да бъде спрян с отстраняването на няколко полицейски началници. Целта в последна сметка е Турция “, сподели Бахчели.

Известно е, че Ердоган е провел нощна среща с министъра на правораздаването Йълмаз Тунч и ръководителя на Националната разследваща организация Ибрахим Калин. Срещата се провела в президентската резиденция.

Припомняме, че обиските на турските сили за сигурност бяха осъществени във връзка със подозрение за нарушение на няколко члена от Наказателния кодекс на страната.

Полицията беше обвинена в скрит план с нарушители и подпомагането им, в образуване на протест против държавното управление на Турската република, в откриване на служебни секрети и опит за въздействие върху очевидец.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР