Премиерът на Полша нарече ЕС имперска сила, което коментира, че

...
Премиерът на Полша нарече ЕС имперска сила, което коментира, че
Коментари Харесай

Полша критикува ЕС за геополитическия му сън за Русия

Премиерът на Полша назова Европейски Съюз " имперска мощ ", което разяснява, че Франция и Германия дейно монополизират вземането на решения в блока, пишат " Ди Велт " и " Анадолу ".

" Политическата процедура сподели, че гласът на Германия и Франция има значение на първо място ", написа Матеуш Моравецки в публикация за " Ди Велт ".

" В резултат на това имаме работа с официална народна власт и де факто олигархия , където властта се държи от най-силните. "

Той разкритикува Германия и нейните сътрудници, че подценяват предизвестията на Полша, защото водят внимателна политика по отношение на Русия .

Вместо да бъде внимателен, " Западът потъна в геополитически сън и избра да не вижда казуса, вместо да се изправи пред него авансово ", написа той.

" Войната в Украйна разкри истината освен за Русия, само че и за Европейския съюз , който не искаше да се вслуша в предизвестията на Полша, наред с други ", добави Моравецки.

" Полша няма монопол върху истината, само че във връзка с връзките с Русия ние сме, казано напряко, доста по-опитни от другите ", акцентира той.

Мнозина, увери той, " не желаеха да видят, че страната на Путин към момента има империалистически желания ".

" Сега те би трябвало да се изправят пред обстоятелството, че демоните от 19-ти и 20-ти век са се възродили в Русия : шовинизъм, колониализъм, тоталитаризъм ", написа той.

" Европейските водачи се оставиха да бъдат привлечени от Путин. След нахлуването в Украйна те са в потрес . "

В сходна публикация, оповестена в The Spectator, Моравецки твърди, че Русия към този момент щеше да е превзела Украйна и щеше да употребява доставките на газ, за ​​да заплаши цяла Европа , в случай че другите страни-членки на Европейски Съюз отразяваха държанието на Германия .

" Ако цяла Европа последва гласа на Германия... зависимостта на континента от съветския газ - който през днешния ден служи на Путин като инструмент за изнудване против Европа - би била съвсем необратима ", сподели той.

" Ако Европа беше изпратила оръжия на Украйна в същия мащаб и със същото движение като Германия, войната щеше да завърши от дълго време: с безспорната победа на Русия . "

Напрежението сред Полша и Европейски Съюз ескалира през последните седмици , откакто законодателите на Европейски Съюз ограничиха заплащанията за възобновяване на пандемия до Варшава.

Правителството на Моравецки трябваше да получи повече от 35 милиарда евро безплатни средства и заеми за възобновяване от Covid-19 по-рано това лято, само че Европейски Съюз към момента не е извършил заплащането, защото счита, че новите полски промени в правосъдната система подкопават демократичните стандарти .

Моравецки прикани Европейски Съюз да инициира " задълбочена промяна, която слага общото богатство и равенството още веднъж в челните редици на правилата на съюза ", тъй като по-големите членове на Европейски Съюз не би трябвало да могат да упражняват своето законодателно въздействие, с цел да " преобладават " по-малките страни.

" Европейски Съюз е изправен пред възходящи дефекти в зачитането на свободата и равенството на всички държави-членки ", написа той.

" Все по-често чуваме, че не единодушието, а болшинството би трябвало да реши бъдещето на цялата общественост . Отдалечаването от правилото на единогласие в идващите сфери на активност на Европейски Съюз ни приближава до модел, в който по-силните и по-големите преобладават по-слабите и по-малките. "
 Европейска комисия разкритикува Полша и Унгария
Европейска комисия разкритикува Полша и Унгария

Брюксел блокира средствата от проекта за възобновяване на двете страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР