Премиерът на Израел призова президента Джо Байдън и западните сили

...
Премиерът на Израел призова президента Джо Байдън и западните сили
Коментари Харесай

Премиерът на Израел призовава Запада да отхвърли ядрената сделка с Иран

Премиерът на Израел прикани президента Джо Байдън и западните сили да анулират новото нуклеарно съглашение с Иран, заявявайки, че договарящите разрешават на Техеран да манипулира договарянията и че едно съглашение би възнаградило враговете на Израел, заяви Асошиейтед прес. 

Яир Лапид назова зараждащото съглашение „ неприятна договорка “ и допусна, че Байдън не е спазил алените линии, които преди е заречен да сложи. „ Страните на Запада чертаят алена линия, иранците я пренебрегват и алената линия се мести “, сподели Лапид пред кореспонденти на конференция в Йерусалим.

Нововъзникващото съглашение „ не дава отговор на стандартите, избрани от самия президент Байдън: попречване на превръщането на Иран в нуклеарна страна “, сподели Лапид.

Байдън бързаше да съживи договорката от 2015 година, която оферираше облекчение на глобите на Иран в подмяна на ограничение на нуклеарната стратегия на Иран. Първоначалната договорка се провали, откакто тогавашният президент Доналд Тръмп се отдръпна от нея през 2018 година и наложи още веднъж наказания със мощната поддръжка на Израел. Остава неразбираемо дали Съединени американски щати и Иран ще съумеят да реализират ново съглашение.

Но се чака администрацията на Байдън да реши последното предложение на Иран през идващите дни. Тъй като съглашението наподобява близо, Израел ускори напъните си да го блокира, настояват политичедски анализатори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР