Премиерът Кирил Петков даде кратък брифинг в МС преди заседанието

...
Премиерът Кирил Петков даде кратък брифинг в МС преди заседанието
Коментари Харесай

Кирил Петков: Гюров се оттегля, няма да подкрепим Каримански, Радев остава начело на БНБ

Премиерът Кирил Петков даде къс брифинг в Министерски съвет преди съвещанието на съдружния съвет. " Днес на съдружен съвет имаме следния дневен ред. За БНБ-знаете,че всички заплащания от и към България се наблюдават от Българска народна банка, включително съдържащи корупция. КТБ може би нямаше да се случи, в случай че тогавашният гуверньор си беше приключил работата. Информирам съдружния съвет за отдръпването на Андрей Гюров ", съобщи Питков.

" Андрей Гюров не може да си разреши да взе участие в избор, който поради разединение в ръководещата коалиция ще бъде решен от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той не желае борбата за Българска народна банка да бъде спирачка за най-важните законодателни дейности, които предстоят в идващите дни, като закриването на спецправосъдието и промени в Закона за правосъдната власт ", добави министър председателят.

И добави, че няма спънка пред сегашния гуверньор да остане на поста си до сливане на обединението. " Борбата за постове не трябва да взима превес. Политическа партия няма да поддържа Каримански поради съмнителни моменти в неговата биография ", добави още той.

Кирил Петков още веднъж навлезе в глъбини, които не познава. Докато още веднъж завъртя познатите опорки за " корупцията на ГЕРБ ", той зауви, че щяло да има " засилен надзор за строителни действия на компаниите, строили по времето на ГЕРБ от експертна комисия ".

" Антикорупционната комисия в Народното събрание ще утвърждава всяко заплащане ", сподели безусловно той, с което сътвори нов огромен гаф. Петков добави, че за Република Северна Македония и Украйна няма да бъде взимано нито едно решение, без поддръжката и решение на български парламент.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР