Предварителни лични забележки – така Европейската агенция по лекарствата (EMA)

...
Предварителни лични забележки – така Европейската агенция по лекарствата (EMA)
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата за ваксината срещу коронавирус на AstraZeneca: Ръководителят на имунизационния ни отдел изказа лично мнение

Предварителни персонални забележки – по този начин Европейската организация по медикаментите (EMA) разяснява пред Politico изказванието на ръководителя на имунизационния ѝ отдел Марко Кавалери пред италианския вестник Il Messaggero, че има ясна връзка сред използването на оксфордската ваксина против ковид (на AstraZeneca) и извънредно редките случаи на тромбоза, съчетана с тромбоцитопения (липса на тромбоцити в кръвта).
Очаква се през днешния ден (7 април) или на следващия ден (8 април) EMA да излезе с публично мнение за сигурността на имунизацията против ковид на AstraZeneca. Но Кавалери сподели, че специалистите на организацията не могат към момента да схванат какво провокира извънредно рядката реакция. Колко тъкмо рядка е тази реакция –!
 Спряха клиничните изпитвания на детска ваксина против ковид Спряха клиничните изпитвания на детска ваксина против ковид
Проучването на коронавирусната ваксина на Oxford-AstraZeneca върху деца е спряно. Решението ще е в действие до момента в който английският регулаторен...
Иначе Кавалери не разяснява какъв ще е курсът на EMA, а през вчерашния ден (6 май), на постоянния пладнешки брифинг на Европейската комисия публицистите безусловно унищожиха представителя на Европейска комисия Ерик Мамер – че EMA не кани на всички свои събития всички публицисти и кой е дал позволение на Кавалери да приказва, поради обстоятелството, че всички медии добре знаят по какъв начин се урежда такова изявление с почитан институционален чиновник – единствено с категорично позволение на високо равнище.
Иначе, откриватели от Университетския медицински център в Грайфсвалд разгласиха към момента нерецензирано от самостоятелен теоретичен екип изследване, съгласно което автоимунна реакция на тялото е съществена причина за тромбозата, която постоянно се свързва с липса на тромбоцити (тромбоцитопения). Те откриват специфични антитела в кръвта на засегнатите, които са ориентирани против личните тромбоцити на ваксинирания и ги затрупват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР