Предстоящото начало на националния диалог не променя нищо. Жълтите жилетки

...
Предстоящото начало на националния диалог не променя нищо. Жълтите жилетки
Коментари Харесай

Жълтите жилетки се готвят за нови протести в цяла Франция днес

Предстоящото начало на " националния разговор " не трансформира нищо. " Жълтите жилетки " се готвят през днешния ден за нови митинги в цяла Франция, откакто получиха подтик от увеличението на на броя на протестиращите предходната събота, което сподели, че митингите няма да спрат от единствено себе си, написа dnevnik.bg.
Два месеца след първата протестна акция, придвижването е все толкоз многолико и водещите фигури от " историческото му ядро " нямат единна тактика за деветата седмица на социална готовност. След спада в броя на участниците по време на коледните и новогодишни празници " жълтите жилетки " означиха триумф по време на осмия си митинг на 05.01.19 година С 50 000 протестиращи в цялата страна, по данни на държавното управление, интензивността на протестното придвижване означи растеж, опровергавайки предсказанията, че интензивността му последователно ще спадне.
Новите съботни митинги ще бъдат още един тест за президента Еманюел Макрон: откакто не съумя да успокои " жилетките " с " политиката на моркова " и със обществени ограничения на стойност 10 милиарда евро, държавното управление опитва към този момент " политиката на тоягата ", обявявайки проектозакон за битка с погромаджиийството, сходен на този за битка с хулиганството. Решението за сгъстяване на законодателния боеприпас беше взето след новите прояви на принуждение в Париж, точно на 05.01.19 година Тогава бе маркирано утежняване на обстановката. " Жилетките " разрушиха със строителна техника входа на министерството, където се намира офисът на държавния представител Бенжамен Гриво, и влязоха в постройката.
Кадрите с някогашен боксьор, удрящ жандармеристи, също са знак на тези ексцесии, при които се случва всичко, само че не и намаляване на насилието. Мъжът бе задържан преди процеса си (първото съвещание е планувано на 13.02.19 г.) и това провокира гнева на " жълтите жилетки ". Организирана бе и акция за набиране на средства в негова поддръжка, която събра над 117 000 евро, преди интернет платформата " Леечи " да реши да не приема повече дарения, след остри рецензии, от страна на държавното управление и на полицейските синдикати. Дарителите придружиха жеста си с послания, демонстриращи поддръжката им, а някои нарекоха боксьора " воин ".
Движението на " жълтите жилетки " продължава да се употребява с поддръжката на множеството французи. Предвид риска от нови конфликти ще бъдат мобилизирани 80 000 служители на реда и жандармеристи, в това число 5 000 в Париж. На фона на това огромният народен спор, обещан от държавното управление, като излаз от рецесията, наподобява забуксува, още преди да стартира в средата на януари. Шантал Жуано, която трябваше да го провежда, се отдръпна след дискусия, провокирана от месечната й заплата, възлизаща на близо 15 000 евро брутно. Продължават и съмненията кои тематики ще бъдат обсъждани и кои няма, а това породи доста подозрения в изгодата от консултациите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР