Предстои затягане на коланите. Догодина дефицитът може да надхвърли 11

...
Предстои затягане на коланите. Догодина дефицитът може да надхвърли 11
Коментари Харесай

Дацов: Предстои „затягане на коланите”

Предстои „ стягане на коланите ”. Догодина дефицитът може да надвиши 11 милиарда лв..

„ Очаква се да има закъснение на потреблението и от там на растежа ”, сподели Любомир Дацов, някогашен заместник-министър на финансите пред NOVA.

Според икономиста, както вървят нещата, към края на годината, без да се харчи ненужно, въз основата на плануваното в бюджета, ще има недостиг към 1.5-2 млрд., защото ще се промени темпът на харчене.

Ще влезе ли България в дългова серпантина

„ Средногодишната инфлация е близо 25%. Тя беше отчасти обезщетена тази година, а следващата година няма по какъв начин да се „ избяга ”, без да бъдат увеличени и заплатите на чиновниците. Въпросът е към политиците - какво ще вършат от есента нататък, тъй като ние ще влезем в процедура за свръхдефицит, в случай че нещата останат по този начин, и в действителност въпросът за еврочленството, а също и ценовата непоклатимост и икономическата непоклатимост в страната излизат доста мощно на дневен ред и би трябвало да се замислим за разликата сред красиви приказки и действителност ”, добави Дацов.

По думите на финансиста, никой не е аварирал толкоз бързо, в границите на 6-7 месеца, както сега се получи като политика.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР