След нередностите във въпрос от матурата по български език и

...
След нередностите във въпрос от матурата по български език и
Коментари Харесай

Родители не харесаха и въпрос от матурата по английски език

След нередностите във въпрос от матурата по български език и литература родители на зрелостници недоволстват и против въпрос от ДЗИ по британски език.

Става дума за въпрос 39 от частта Reading, където се пита " По какви способи си наподобяват интимните животи на Бетовен и Шопен? ", като учениците следва да отговорят на този въпрос от прочетеното в текста.

Според публикуваните от МОН отговори на този въпрос се присъждат по 1 точка за изтъкване, че двамата композитори не са образували семейство, и още 1 точка за коментиране, че двамата композитори са нямали деца.

Родители означават, че в текстa на никое място не се загатва дали Шопен е имал деца, или не . Единственото, което се споделя за Шопен, е, че не е имал дълготрайна връзка, от което няма по какъв начин учениците да си вадят заключения за неговите деца, безапелационни са родители.

По мнението им човек може да има деца и без да бъде в дълготрайна връзка, а и при изискване че не е упоменато на никое място в текста, няма по какъв начин да се чака децата да навлизат в каквито и да е хипотези, или да гадаят.

Недоволните родители се надяват МОН да предприеме ограничения и на учениците да не бъде отнемана незаслужено тази една точка.

Припомняме, че неодобрение на матурата по британски език породи и записа за частта Listening. Според министър Галин Цоков и понятен. По думите му няма съображение да се твърди противоположното.
 Няма да има ощетени възпитаници поради техническата неточност в матурата по БЕЛ, твърди МОН
Няма да има ощетени възпитаници поради техническата неточност в матурата по БЕЛ, твърди МОН

Някои възпитаници получиха проби с изчезнала диаграма на 13 задача
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР