Представяте ли си свят, в който езиковите бариери падат и

...
Представяте ли си свят, в който езиковите бариери падат и
Коментари Харесай

"Гугъл" доведе в реалността Вавилонската рибка


Представяте ли си свят, в който езиковите бариери падат и невъзможността за връзка изчезва? Днес софтуерният колос „ Google ” сподели, че сходна футуристична фикция към този момент е действителност.

Това се случи по време на презентацията, на която от „ Google ” разкриха новите си артикули, въодушевени от цифровите интелигентни „ асистенти ”. Така, измежду тях бяха показани и новите безжични „ Пиксел ” слушалки вид „ тапи ”, способни да правят превод в действително време на диалози, провеждащи се на разнообразни езици.

Новото устройство е създадено въз основата на две от най-популярните услуги на компанията - Гугъл Translate и Гугъл Voice. Първата служи за текстови преводи, а другата – за конвертирането на тирада в текстови формат. Заради богатия набор от вероятни езици (40), преводачески комбинации (над 1600) и типа си хората бързо започнаха да съпоставят нововъведението на „ Google ” с Вавилонската рибка от научно-фантастичния разказ "Пътеводител на галактическия стопаджия", която има способността да ти превежда на всички езици щом си я сложиш в ухото.

Така, на демонстрацията на събитието „ рибката ” съумя да спомогне за реализирането на двупосочен диалог сред човек, говорещ на британски и подобен, който употребява шведски.

„ Това беше една от най-хубавите демо стратегически демонстрации, които съм виждал от много време. Ако работи по този начин и в действителността, това е "Уау, ние живеем в бъдещето", съобщи шефът на проучването „ Кърент аплайънсис рисърч дивайсес ” Ави Греенгарт.

"Вавилонската рибка е тук", написа в "Туитър" пък репортерът от "Венчър Бийт" Дийн Такахаши.

От влиятелното софтуерно издание "Дъ Върдж" обаче бяха по-умерени в оценката си, защото "тапите" могат да се употребяват единствено със смарт телефоните второ потомство на американската корпорация, а и имат леки технолични и стилистични дефекти.

Според изказването на "Гугъл" слушалките Pixel Buds ще станат налични в Съединени американски щати още през ноември тази година на цена от 159 $, като те ще могат да бъдат следени посредством докосвания, плъзгания или гласови команди, които ще разрешават на ползвателите да избират музика, да изпращат известия и да получават упътвания на пътя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР