Григор Димитров ще играе срещу Тейлър Фриц в четвъртия кръг

...
Григор Димитров ще играе срещу Тейлър Фриц в четвъртия кръг
Коментари Харесай

Григор би в Рим, излиза срещу Тейлър Фриц

Григор Димитров ще играе против Тейлър Фриц в четвъртия кръг на. Наградният фонд на конкуренцията е 9.09 милиона евро. Най-добрият български тенисист има една победа в два дуела против 26-годишния Фриц. Мачът ще се организира във вторник.

Григор Димитров се оправи след 7-6(3), 6-3 с квалификанта Теренс Атман. Гришо падна първоначално и по-късно изпитваше болки в глезена, само че това не му попречи да реализира краен триумф.

Хасковлията поведе с пробив в първия сет, само че позволи равнене до 3-3. Стигна се до тайбрек, в който Димитров дръпна с 5:2 точки и завърши частта при 7:3. Българинът, който след четири дни ще чества 33-тия си рожден ден, завоюва подаването на французина за 4-2 във втория сет. След това съумя да завърши дуела при личен начален удар от третата си опция за 103 минути игра.

„ Много сложен мач, беше борба. Много сложни условия. За жал стъпих изкривено и ми трябваха няколко гейма, с цел да успокоя играта. Трябваше да бъда стабилен и да не позволявам неточности. С всеки минал мач става все по-трудно, задължен съм да подвигна равнището “, сподели Димитров.

Тейлър Фриц пък се наложи след 6-3, 6-4 над Себастиан Корда. Фриц, който се намира на 13-то място в международната класация, реализира по един пробив във всеки от сетовете. Той завърши дуела при шестата си опция след 72 минути на корта.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР