Представители на здравните власти и експерти реагират нееднозначно на заявеното

...
Представители на здравните власти и експерти реагират нееднозначно на заявеното
Коментари Харесай

Какви ваксини биха могли да се произвеждат в строящ се завод в Разград

Представители на здравните управляващи и специалисти реагират нееднозначно на декларираното от премиера, че и в България ще се създават ваксини против ковид. Вчера Бойко Борисов съобщи, че в нова база в Разград ще бъдат създадени милиони дози, без да посочи по какъв метод и дали става дума за български или за непознати артикули.

Пред БНР основният здравен контрольор Ангел Кунчев съобщи, че не знае какво е имал поради министър председателят и уточни, че България е надалеч от вероятно създаване на своя ваксина.

„ Зная, че се работи в Българска академия на науките по наша ваксина, само че е на прекомерно ранен стадий, там въобще не са почнали предклинични изследвания. Другият вид е да се създава ваксина взаимно с различен производител, просто да се употребява базата. Но фактически не мога да кажа какво е имал поради “

От своя страна имунологът учен Богдан Петрунов съобщи, че в посочената от премиера база в Разград няма да бъде създавана ваксина против ковид.

„ Това е огромен цех в действителност, чиято съществена цел ще бъде произвеждане на ветеринарни ваксини, евентуално и бактериални ваксини ще се вършат там, само че това е нещо в бъдещето, няма нищо общо с имунизацията за Covid “, означи той.

Според икономиста Тихомир Каменов в Разград единствено ще бъдат опаковани артикули на непознати компании.

„ Тази заран разбирам, че става дума за една миялна и една пълначна машина, вероятно за произвеждане на ваксини на ишлеме. Само че тук става дума за първично и вторично пакетиране на ваксини “, сподели той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР