Ремонтът на Дунав мост може и да започне в разгара

...
Ремонтът на Дунав мост може и да започне в разгара
Коментари Харесай

Ремонтът на Дунав мост може и да започне в разгара на лятото

Ремонтът на Дунав мост може и да стартира в разгара на лятото
 

Още през месец юли, в разгара на летния сезон може да стартира ремонта на Дунав мост при Русе, а упованията да са дотогава да тръгне и ферибота до Гюргево. Ремонтът на оборудването е сериозно нужен и ще бъде в българския сектор. Основен подобен не е юридически от 22 години, а плануваният ще коства близо 45 милиона лв..
Реконструкцията няма да докара до прекъсване на придвижването по мостовото оборудване.
Това стана ясно от извършена през днешния ден среща на регионалния шеф Драгомир Драганов със заместник-министъра на превоза и известията Димитър Недялков и ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/ инж. Йордан Вълчев. Вече са подписани всички нужни контракти, като се следва правенето на отчет за сходство на плана и позволение за градеж. Мнението на експертите е, че главният ремонт на Дунав мост при Русе би трябвало да стартира колкото се може по-скоро, защото оборудването е в недобро положение и не трябва да се отсрочва повече.


„ Сега е строителният сезон и работата би трябвало да стартира допустимо най-скоро без да се стопира трафикът “, безапелационни са от държавните институции.
Ще се работи всекидневно по 10 – 12 часа дневно, през светлата част от денонощието. Габаритът и височината на оборудването не разрешава безвредна работа през нощта. Ако осъществяването на някои строителни действия обаче постанова цялостно прекъсване на трафика, то ограничаването ще се вкарва през нощта, с цел да не се затруднява пътуването и ще бъде в границите на 4-5 часа.

 
По време на срещата  изпълнителните приканиха да се употребява хубавото време през лятото,
тъй като огромна част от процесите са подвластни от атмосферните въздействия и зимата няма да могат да се правят не дребна част от дейностите. Те увериха, че няма да се стигне до понижаване на пропускателната дарба на моста. Припомняме, че ще се ремонтира единствено пътната част, като ще се сменят бетонните плочи, асфалтовата настилка и също по този начин ще бъдат
реновирани всички железни детайли по моста, свързани с придвижването на колите.


Носещите колони и ж.п. линията няма да се ремонтират. От АПИ бяха безапелационни, че постоянно се прави проучване на носещата структура и за момента тя няма потребност от ремонт. По време на срещата стана ясно, че в границите на няколко седмици Министерският съвет на Румъния ще даде „ зелена “ светлина за новия граничен пункт,
който да обслужва фериботната линия сред Русе и Гюргево.
Целта е още до края на юни или началото на юли тази година да са първите курсове на ферибота. Това би било да облекчи товарния трафик. В едната посока фериботът ще може да транспортира сред 200 и 250 тира.  От своя страна заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков съобщи, че е изцяло убеден, че проектите за това по какъв начин ще се случат нещата ще се препокрият с действителността.
„ Избраните компании от АПИ са с задоволително богат опит и може да се разчита на тях.
Не чакам съществени проблеми, ще спомагам по всевъзможен метод “, безапелационен бе Недялков. Той настоя и за съблюдаване на прецизен план-график и даде обещание постоянно от страна на Министерството да осведомят превозваческия отрасъл за възможни затваряния на моста.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР