Нидерландия няма да позволява повече на гражданите си осиновяванията в

...
Нидерландия няма да позволява повече на гражданите си осиновяванията в
Коментари Харесай

Нидерландия забранява осиновяванията в чужбина

Нидерландия няма да разрешава повече на жителите си осиновяванията в чужбина. Това заяви министърът по въпросите на правната отбрана Франк Вервинд, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Той добави, че към този момент междудържавните процедури в заварено състояние ще продължат.

През последния половин век нидерландски родители са осиновили към 40 000 деца от 80 страни. От няколко години насам обаче потреблението на тази процедура понижава. За 2019 година зад граница са осиновени едвам 145 деца, а за пандемичната 2020 година този брой спада на 70. Това сочат най-новите данни на самостоятелния Институт за проучване на проблемите на нидерландската юноша.

Между февруари 2021 година и ноември 2022 година нидерландското държавно управление беше въвело съвсем
двугодишна краткотрайна възбрана за междудържавни осиновявания.
Нидерландската политика в региона на осиновителните процедури беше подложена на щателна инспекция. Причината е все по-големият брой пълнолетни жители, осиновени като деца, които започнаха да изследват потеклото си. И неведнъж откриваха, че актовете им за раждане или са изгубени, или са били подправяни. Или че осиновяването им е станало по противозаконен метод.

България е една от страните, от които нидерландци постоянно са осиновявали деца през годините. След свалянето през 2022 година на възбраната, наложена от тамошните управляващи, страната ни бе и измежду
едвам осемте страни,
за които беше разрешена тази процедура.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР