Предшественикът ми ми остави много работа. Има проблеми, които трябва

...
Предшественикът ми ми остави много работа. Има проблеми, които трябва
Коментари Харесай

Явор Гечев сподели, че предшественикът му му оставил много работа

Предшественикът ми ми остави доста работа. Има проблеми, които би трябвало да се решат до Нова година. Това съобщи пред Българска национална телевизия служебният министър на земеделието Явор Гечев.

„ Българска социалистическа партия е моята партия, само че до момента в който съм министър би трябвало да съм надпартиен. Не съм правил нищо против устава на партията, само че не е в този момент времето за това. Никой не работи целеустремено против госпожа Нинова. Аз съм писал програмата в региона на земеделието. Българска социалистическа партия има специалисти. Основната цел на експертния кабинет е да съобщи страната в добра кондиция “, увери той.

„ В Министерство на земеделието има доста изостанали неща. Имаме закъснение по Плана за възобновяване, имаме тежки закъснения на редица планове в Държавна фирма „ Земеделие “. Трябва да наваксваме много “, призна той.

Той отхвърли да има доста кадрови смени във ведомството му. По думите му някои от шефовете сами са си тръгнали, тъй като не могат да работят в новия екип.

„ Назначени са единствено специалисти. За госпожа Иванова гласоподава и досегашното управление. Дайте ѝ седмица, с цел да потвърди, че е способна освен красива “, прикани Явор Гечев. Думите му са във връзка новата зам.-директорка на Държавен фонд Земеделие Ива Иванова, която се оказа манекенка и се породиха опасения да не е следващата калинка.

Министър Гечев увери, че няма да има забавени планове.

„ Категорично няма да има продоволствена рецесия тази зима. България е в добра кондиция на зърнения баланс, даже имаме пренасищане на пазара, поради нашата взаимност към Украйна. Много сериозен е казусът със слънчогледа от Украйна. Складовете са цялостни, а новата годишна продукция би трябвало да се прибере някъде. Не желаеме да го смесваме с българската продукция. Внимаваме и да не се стигне до дъмпинг. Опитваме се да защитим ползите на земеделските производители. Цените са такива, каквито пазарът ги е определил “, изясни служебният министър на земеделието.

По отношение на дървата за зимата: „ Цените на горивата се покачиха в пъти, бяха затворени производства, които вършат въглища, огромните консуматори на дървесина имат суровина, само че няма количества за потребителите. Въпреки това няма да оставим никой уязвим без дърва за зимата. Забранихме износа на дървесина, пуснахме спомагателни за сеч дърва, имаме единодушие на компаниите и те ще смъкват цените на дървата за зимата и ще понижат потреблението на дърва за месец, с цел да задоволим потребностите на потребителите за отопление. Утре общественото министерство ще ни даде всички данни на енергийно бедните хора, с цел да доставим първо на тях количества “, съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР