"Предизвиква съжаление, че парламентът на България все пак одобри внесения

...
"Предизвиква съжаление, че парламентът на България все пак одобри внесения
Коментари Харесай

Русия пита някой си Красимир Велчев от ГЕРБ дали се страхува от нея. Страно или не?

"Предизвиква страдание, че Народното събрание на България въпреки всичко утвърди импортирания от държавното управление доглад "За положението на националната сигурност на Република България през 2016 година ", в който Русия е посочена като една от заканите. "

Това се споделя в изказване на Министерството на външните работи в Москва.

Според дипломатическото ведомство "съдържащите се там пасажи внезапно дисонират с заявените от настоящето държавно управление на Бойко Борисов планове да развива връзките с Русия в търговско-икономическата, енергийната и културно-хуманитарните сфери ", се споделя още в документа.

Оттам са впечатлени, че отчетът е бил признат с нищожен превес на гласовете на ръководещата партия ГЕРБ.

"Подчертаваме, че определянето на страната ни в качеството на опасност въобще не дава отговор на настроенията на локалното население: съгласно извършеното наскоро от българските социологически организации проучване, 85 на 100 от интервюираните не виждат в съветската външна политика каквито и да било опасности за България. Откъде тогава изникват такива пасажи? Ако е по нашепване на западните сътрудници, те очевидно се пробват да внесат разпад в руско-българското многопланово взаимноизгодно съдействие ", гласи изказването.

То приключва по следния метод:

"При това е учудващо, че такива искрено русофобски документи се утвърждават от парламент, в който съвсем половината депутати (116 от 240) са в Групата за другарство с Русия. Изглежда, присъединяване в нея за избрани парламентаристи въобще не е симптом на градивна прагматична конфигурация в връзките сред нашите страни. По-специално съпредседателят на упоменатото обединяване, депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев, гласоподава "за " приемането на отчета. Искаме да ви попитаме, господин Велчев, страхувате ли се от нас?

В Русия има други показа за другарството. Ако ще бъдем другари, дано бъде откровено. "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР