Предишният опит за избор на мениджър бе неуспешен, тъй като

...
Предишният опит за избор на мениджър бе неуспешен, тъй като
Коментари Харесай

Втори опит за избор на мениджър, който да управлява фонд за стартъпи с 18.2 млн. евро

Предишният опит за избор на управител бе несполучлив, защото до финала се добра единствено един претендент, а Фондът на фондовете избра да може да избира в конкуренция на офертите

© Георги Кожухаров Фондът на фондовете ще направи втори опит за избор на управител, който да ръководи фонд за стартъпи с обществен запас от 18.2 млн. евро. Желаещите да поемат ръководството на новата конструкция, която се чака да поддържа в 76 предприятия през идващите пет години, би трябвало да подадат предложения до 22 юли. Победителят в процедурата ще може да влага от 30 хиляди лева до 2 млн. лева в дадена компания, което е атрактивна опция за ангажираните с предприемаческата екосистема в България.

Втори опит

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Повторното оповестяване на процедурата идва след крах на първия конкурс, който беше разгласен в края на 2017 година в пакет с още два други фонда за стартъпи, намиращи се в друга степен на развиване. За тях бяха определени мениджъри - " Невек мениджмънт ", който получи 53.4 млн. лева за дялови вложения, и " Иновейшън акселерейтър България ", към който се насочват 30.5 млн. лева За третия фонд също имаше интерес, а с висок брой точки в крайното класиране се отличи " Импетус ърли стейдж " на бизнесмена Виктор Манев. Но защото другият съперник се отхвърли, от Фонда на фондовете, който организира състезанията по Закона за публичните поръчки, избраха да се презастраховат и да повторят процедурата с претекст, че желаят изборът да е изработен при повече конкуренция и с вероятно по-благоприятни условия.

Бъдещият фонд

Новата опция за вложителите с опит в работата със започващи предприятия към този момент тече, като претендентите би трябвало да подадат предложения до 22 юли. От тях се желае да потвърдят опит в дялови вложения за не по-малко от 500 хиляди евро, както и да показват способен екип от специалисти, отговарящи на условията. Бъдещият управител на фонда ще би трябвало да притегли в допълнение частно съфинансиране, както на равнище фонд, по този начин и при всеки от подкрепените планове, като размерът е най-малко 10% от сумата на предоставения обществен запас.

Фондът ще работи с млади компании, които имат потребност от финансов запас, с цел да започват и да ускорят развиването си. Всяка от тях ще може да разчита на подкрепяне от 30 хиляди до 2 млн. лева, като с изключение на средствата ще получава и менторска помощ от фонд мениджъра. Помощта ще идва под формата на дялов инструмент, което значи, че бъдещият фонд ще има част от капитала на подпомаганите сдружения и ще търси излаз от вложенията си против избрана рентабилност след приключване на капиталовия небосвод.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР