Празничните дни чукат на вратата, а за много от нас

...
Празничните дни чукат на вратата, а за много от нас
Коментари Харесай

Няколко трика против празничното напълняване

Празничните дни чукат на вратата, а за доста от нас това значи маси, отрупани с обичани ястия и фамилна атмосфера, която може да продължи с дни. И до момента в който се радваме на вкусните гозби на мама и баба и се любуваме на времето прекарано с роднините си, незабелязано нарушаваме режима си и поемаме ужасно доста калории. Резултатът е няколко непотребни кг, от които до лятото се чудим по какъв начин да се отървем. За благополучие, има метод да се избегне това, в случай че предвидим всичко от рано. Да, празничните дни са изпълнени с изкушения, на които е мъчно да се устои, само че в случай че съумеете, тялото ви ще ви бъде признателно. Правилното хранене и грижа за тялото по време на празниците е от основно значение, в случай че желаеме да отстраняваме празничното напълняване. Ето няколко трика, които ще ви оказват помощ да се справите по-лесно.

Хранете се когато сте гладни
Често, когато на всички места към нас е цялостно с вкусни и обичани гозби, доста елементарно се изкушаваме да се храним непрекъснато. Именно това е и една от главните аргументи за празничното наддаване на тегло. Вместо това, ограничете се и се хранете единствено тогава, когато в действителност усетите апетит или когато пристигна време за обяд или вечеря. През останалото време контролирайте апетита си с плодове и зеленчуци. Ако желаете да тествате организма си, когато почувствате апетит, изпийте чаша вода. Така, в случай че малко по-късно още чувствате апетит, можете да хапнете. Много постоянно бъркаме жаждата с апетит. Помнете това преди да посегнете към храната.

Не забравяйте плодовете и зеленчуците
Сред всички пайове и вкусни гозби, които ни заобикалят, от време на време е доста елементарно да забравим за салатите и свежите зеленчуци, които пък са идеална гарнитура. Има елементарен трик, който ще ви помогне да включите в менюто си по този начин потребните плодове и зеленчуци, които ще заредят тялото ви с витамини и фибри, ще подкрепят изгарянето на мазнините и ще предотвратят натрупването на непотребни килограми. Напълнете половината си паница с обичаните ястия, а останалата половина допълнете със салати. Така ще контролирате и количеството на признатата калорична храна.

Не забравяйте спорта
През студените месеци е доста елементарно да се откажем от постоянния спорт. Липсата на задоволително придвижване е още един метод да натрупате непотребни килограми през празничните дни. За да избегнете това, отделяйте особено внимание на придвижването. Вместо да полегнете за следобедна сънливост след обяда, отидете на разходка с обичаните си хора. Така, като се изключи че ще помогнете на тялото си да преработи по-бързо признатата храна, ще се погрижите за фигурата си и ще се предпазите от непотребното струпване на килограми. Ако ходите постоянно на фитнес, не прекъсвайте тренировките си, поставете си го за цел и спортувайте както нормално.

Хидратирайте се
Приемането на задоволително количество вода е доста значимо освен за поддържането на красива фигура, само че и за вярното действие на тялото. Това е предписание, което всеки знае, само че постоянно се случва да наруши, изключително когато в близост е цялостно с вкусни гозби. Много постоянно жаждата се бърка с апетит, по тази причина е добре да се погрижите да приемате най-малко по 2 литра вода на ден. Добрата хидратация има и различен положителен резултат. Когато тялото ви е добре хидратирано, доста по-лесно ще преживее вероятно невъздържание с алкохола. Започнете всяко празненство с огромна чаша вода, преди да скочите самоуверено във всички ястия и занимания.

Намалете алкохола
Всички знаем, че празничната храна върви ръка за ръка с празничен алкохол. Това може да повлияе доста неподходящо на фигурата ви. Причината е, че алкохола ни кара да се отпуснем и да приемем повече храна от нужното, което води до добре познатото преяждане. Освен това, алкохолът обезпечава в допълнение количество калории, което е бонус към признатите с многото храна. Затова, в случай че желаете да се предпазите от това, внимавайте какъв брой и какъв алкохол пиете. Подбирайте леки питиета, които ще ви бъде прелестно да консумирате, без да се издувате и без да доведат до махмурлук на идващият ден.

Отървете се от насъбрания стрес
За всички е ясно, че празничните дни са свързани и с в допълнение стрес. Готвенето, срещите с родственици и непрекъснатото бързане могат да доведат до напрежение, а то от своя страна, ще ви накара да приемате повече храна от колкото е належащо на тялото ви. За да се справите с това, пробвайте се да сведете напрежението до най-малко. Осигурявайте си задоволително количество сън и планирайте добре заниманията си, с цел да избегнете непредвидени спешни обстановки. Така, когато сте спокойни, ще можете да се насладите както на времето прекарано с роднините си, по този начин и на вкусните храни, които ще приготвите. Освен всичко това ще се спасите от порочния кръг на празничното напълняване и няма да се постанова да се подлагате на диети и да спортувате в допълнение по-късно.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР