Според италианско проучване, в което вместо индекса на телесната маса

...
Според италианско проучване, в което вместо индекса на телесната маса
Коментари Харесай

Броят на младите хора със затлъстяване е невероятно голям

Според италианско изследване, в което вместо показателя на телесната маса се изследва процентът на телесните мазнини, милиони хора на междинна възраст неправилно са уверени, че не са затлъстели.

 

Използването на нова, по-ниска граница на показателя на телесната маса за затлъстяване би дало по-вярна визия за засегнатите, споделят откривателите.

С възрастта мускулите понижават, а мазнините се натрупват към органите в региона на талията, постоянно без огромна смяна в тежестта.

Предизвикателството е да се откри инструмент, който елементарно да дефинира затлъстяването.

Индексът на телесната маса се пресмята, като се раздели тежестта на възрастен човек в килограми на квадрата на неговия растеж в метри.

Това е бърз и елементарен способ, подсилен от Световната здравна организация (СЗО), и много прецизен при множеството хора през множеството време - само че не може да прави разлика сред мазнини, мускули и кости.

 

 Добави изложение

 

Проучване на 4800 възрастни на възраст 40-80 години, ръководено от университета " Тор Вергата " в Рим, преглежда различен способ.

Само 38 % от мъжете и 41 % от дамите са имали ИТМ над 30, само че когато процентът на телесните им мазнини е бил изчислен благодарение на сканиране, е било открито, че 71 % и 64 % са със затлъстяване.

" Ако продължим да използваме стандарта на СЗО за скрининг на затлъстяването, ще пропуснем доста хора на междинна възраст и по-възрастни, които са изложени на риск от болести, свързани със затлъстяването, в това число диабет вид 2, сърдечни болести и някои типове рак ", съобщи съавторът на отчета, професор Антонино Де Лоренцо.

Според откривателите в бъдеще за установяване на затлъстяването би трябвало да се употребява ИТМ от 27.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР