Правителството одобри изплащането на близо 5.2 млн. лв. за строителство

...
Правителството одобри изплащането на близо 5.2 млн. лв. за строителство
Коментари Харесай

Над 5 млн. лв. са предвидени за строителство и ремонт на училища и детски градини

Правителството утвърди изплащането на близо 5.2 млн. лева за строителство на нови детски градини и учебни заведения, както и за ремонт, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Средствата ще финансират настоящи планове на 15 общини и на едно държавно учебно заведение - Професионалната техническа гимназия във Варна. Отпуснати са над 216 хиляди лева за реорганизация на образователната работилница в гимназията.

Община Перник ще получи 1.9 млн. лева за създаване на образователен корпус с басейн и топла връзка към постройката на Основното учебно заведение " Св. Иван Рилски ". На Столичната община ще се дават над 65 хиляди лева за създаване на главно учебно заведение в квартал " Манастирски ливади-запад ". Община Ловеч ще получи 285 хиляди лева за отчасти преустрояване и продължение на Профилираната езикова гимназия " Екзарх Йосиф ", осведомят от ведомството.

 Близо 5.5 млн. лева е дала страната за обезщетения поради неналичието тук-там в детските градини Близо 5.5 млн. лева е дала страната за обезщетения поради неналичието тук-там в детските градини

Останалите средства са предопределени за осъществяването на планове по изграждане на нови и реорганизация на съществуващи детски градини в общините Бургас, Поморие, Гърмен, Велинград, Радомир, Русе, Червен бряг, Кайнарджа, Своге, Стара Загора и Търговище.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР