Правителството на Швейцария се присъедини към 11-ия кръг от санкции

...
Правителството на Швейцария се присъедини към 11-ия кръг от санкции
Коментари Харесай

Швейцария се присъедини към 11-ия пакет санкции на ЕС срещу Русия

Правителството на Швейцария се причисли към 11-ия кръг от наказания на Европейския съюз против Русия поради войната в Украйна.

Швейцарската изпълнителна власт реши, че новите ограничения, признати от европейския блок на 23 юни, ще влязат в действие по-късно денем в алпийската страна.

Швейцария, която не е член на блока от 27 страни, е основен търговски сътрудник на Европейски Съюз и следва всеки пакет от неговите наказания против съветски компании и физически лица, откогато съветският президент Владимир Путин стартира инвазия в Украйна през февруари предходната година.

Единадесетият кръг от наказания на Европейски Съюз има за цел да затвори " малките врати " в наказателните ограничения, тъй че артикули, жизненоважни за военните старания на Путин, да не минават към Русия през страни, които търгуват с Европейски Съюз и са поддържали нормални бизнес връзки с Москва.

Многобройните кръгове от наказания засегнаха банки, компании и пазари, и даже елементи от сензитивния енергиен бранш. Повече от 1000 длъжностни лица са обект на заледяване на активи и възбрана за пътешестване.

На 28 юни Швейцария вкара наказания във връзка с повече от 100 други компании и лица след стъпката на Европейски Съюз дни по-рано и ще одобри останалите наказания от 11-ия кръг, " които са от голяма важност за Швейцария ", заяви държавното управление.

Швейцарската мярка ще забрани износа на някои " артикули с двойна приложимост " - гражданска и военна - на още 87 компании, а някои типове електронни съставни елементи и прекурсори за химически оръжия също ще бъдат наранени, прибавиха от държавното управление.

" Във финансовия бранш се уголемява съществуващата възбрана за продажба на скъпи бумаги, деноминирани в швейцарски франкове или в публична валута на страна - членка на Европейски Съюз, на съветски жители и юридически лица ", се споделя в известието. " Продажбата на скъпи бумаги на съветски жители и предприятия към този момент е неразрешена, без значение от валутата ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР