Правителството е одобрило отпускането на 1.2 млн. лева за провеждането

...
Правителството е одобрило отпускането на 1.2 млн. лева за провеждането
Коментари Харесай

Държавата е отпуснала 1.2 млн. лева за Световната купа по ски в Банско

Правителството е одобрило отпущането на 1.2 млн. лв. за провеждането на стартовете от Световната купа по ски за дами в Банско, оповестява " Медиапул ". Това е станало в последните дни на предходната година.

България ще одобри три надпревари от 24 до 26 януари. Първоначално трябваше да са два, само че преди два дни интернационалната федерация насрочи за 24 януари анулираното втурване от Вал д`Изер.

Засега няма информация дали поради третия старт ще бъдат отпуснати спомагателни средства. Министърът на спорта Красен Кралев е в отпуск, като сега е в Берлин за мачовете на волейболните национали от квалификацията за олимпийските игри.

През 2018 година федерацията по ски получи 900 хиляди лв. за семейството на Световната купа по сноуборд в Банско, a през 2017 година - 990 хиляди лв. още веднъж за стартове в Банско.

В края на ноември ръководителят на Българската федерация по ски Цеко Минев разгласи, че организацията на двата старта в Банско ще коства сред 4 и 4.2 млн. лв..

" Човек, като чуе такава цифра, и си споделя: " Ау, какъв брой доста пари. " Да ви кажа ли - това нещо дневно в Европа коства същото, но в евро. Разликата е в това, че трудът на хората, който се употребява, от една страна, е непринуден, а въпреки това, е нещо, което в Австрия или Швейцария е по три или по четири. Това, което вършим ние като федерация, е прието от интернационалната федерация като пример ", сподели тогава Минев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР