Появиха се политици – нови и не толкова нови, които

...
Появиха се политици – нови и не толкова нови, които
Коментари Харесай

Защо България е Гватемала, а не Швейцария на Балканите

Появиха се политици – нови и не толкоз нови, които обявиха съпричастност към публичното неодобрение. Получиха доверие да влязат в Народното събрание и да осъществят мечтаната смяна. Още чакаме.

Допреди десетина дни се знаеше, че настояването за оставка на основния прокурор Гешев е неповторимо. Вече не е. В Гватемала хиляди по площадите са поискала главата на основния прокурор Мария Порас. Хората са гневни, тъй като тя уволнила магистрата Хуан Сандовал, прочут с непримиримата си позиция против корупцията по високите етажи на властта. Порас отхвърля да подаде оставка.

Странно съвпадане е, че Мария Порас се е съгласила от време на време да регистрира какво е свършила прокуратурата в Народното събрание. Иван Гешев ще прави същото на три месеца, решили нашите депутати. Обществото желае оставката на Гешев, а депутатите одобряват да бъде изслушван от време на време. Депутатите, които се кълняха, че ще бранят публичния интерес, демонстрираха междинен пръст на гражаните и избавиха Гешев…

В Швейцария е по-различно. Заради закъснение на следствие по закона „ Магнитски “ и за изпиране на пари на сина на някогашния общоприет прокурор на Русия Юрий Чайка – Артьом бе отхвърлен от поста Михаел Лаубер – основен федерален прокурор на Швейцария. Освен това Лаубер е даден на съд.

Сега става ли ви ясно, за какво по-скоро Гватемала на Балканите, а не Швейцария на Балканите?

Емил Азар

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР