Причината е, че служителите на Облстното пътно управление са допуснали

...
Причината е, че служителите на Облстното пътно управление са допуснали
Коментари Харесай

Отсраниха шефове на областното пътно управление във Варна заради ...

Причината е, че чиновниците на Облстното пътно ръководство са позволили да бъде асфалтирана правата от пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни стана тежката злополука с кола на НСО.

 

Министър Коритарова е изпратила сигнал до прокуратурата за дейностите на чиновниците и на компанията, направила ремонта.

Служителите от ОПУ-Варна със своите дейности или бездействия са позволили асфалтирането на част от права на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен случай, който приключи със загуба на човешки живот. Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за дейностите на чиновниците и на компанията направила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което вземат участие „ ХИДРОСТРОЙ “ АД и „ ТРАНСТРОЙ-ВАРНА “ АД.

 

Жители на град Аксаково потвърдиха, че през почивните дни от Областното пътно ръководство във Варна са преасфалтирали пътя до града, в това число в региона, където стана тежката злополука с автомобил на НСО, при която почина 63-годишен мъж.

 

Преасфалтирането на сектора е станало в събота и неделя. Премиерът Димитър Главчев е изискал от министъра на районното развиване Виолета Коритарова да извърши незабавна инспекция по отношение на тази информация. Министър-председателят чака незабавен порядък писмените пояснения на министъра, както и какво наказване ще бъде наложено на виновните за вземането на това решение. 

 

Директорът на регионално пътно не вдигаше телефона си, а по-късно беше изключен. От организация " Пътна инфраструктура " оповестиха, че по-късно ще дадат съответна информация за случая. По предварителна информация това преасфалтиране е било планувано и няма връзка с злополуката. От военната прокуратура също споделиха, че ще извършат инспекция на място.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР