Пострадалата от кризата и потънала в рекордни дългове китайска компания

...
Пострадалата от кризата и потънала в рекордни дългове китайска компания
Коментари Харесай

Затъналата в дългове за $300 милиарда Evergrande трябва да събори 39 свои сгради

Пострадалата от рецесията и потънала в рекордни задължения китайска компания за недвижими парцели China Evergrande Group получи следващия нов удар. Тя би трябвало да събори 39 свои здания в мега курорт, повдигнат на изкуствени острови край остров Хайнан на южното крайбрежие на Китай, оповестяват международните медии.

В изказване пред фондовата борса в Хонконг, компанията, която се бори с задължения на стойност към $300, удостовери, че е получила заповед за разрушение на част от нейния курорт Ocean Flower Island на 30 декември 2021 година Ден преди този момент изказване Evergrande изиска от фондовата борса в Хонконг да спре търговията с акциите си в очакване на удостоверение на заповедта за разрушение.

Evergrande не уточни съответната причина за заповедта. Според обвързвания с страната вестник Global Times, наказателното уведомление се базира на " противозаконните средства на компанията за приемане на документ за плана ". Бившият заможен колос има период от 10 дни да събори постройките си.

От задлъжнялата компания акцентират, че известието за срутване се отнася " единствено " за 39 здания в имот 2-14-1, ситуиран на остров № 2 в курорта и " не включва други имоти от плана Ocean Flower Island ".

" Компанията ни ще комуникира интензивно с органа в сходство с насоките в заповедта и ще позволи казуса вярно ", се споделя в изказване на Evergrande, представено от локалните медии.

Състоящ се от три изкуствени острова, Ocean Flower Island е предопределен да бъде " най-хубава атракция за културен туризъм ". Курортът е основан с инвестиция от към $25 милиарда, съгласно според личния му уеб страница.

Там написа още, че мега курортът разполага с най-големия конферентен център в света, с 58 супер първокласни хотела, с тематични паркове, музеи и голям търговски център. Остров № 1 притегли повече от 5 милиона гости през 2021 година, съгласно Global Times.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР