Последният работен ден от седмицата обещава приятно пролетно време с

...
Последният работен ден от седмицата обещава приятно пролетно време с
Коментари Харесай

Последният работен ден от седмицата обещава приятно пролетно време

Последният работен ден от седмицата дава обещание прелестно пролетно време с положителни условия за туризъм и време измежду природата.
През деня времето ще е слънчево, след обяд ще има раздрана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България – до сдържан югозападен вятър и с него дневните температури ще се покачат. Максималните ще са сред 20 и 25 градуса, а в София към 22 градуса.
Над планините също ще де слънчево, след обяд с незначителна облачност. Вятърът ще е слаб от запад. Ще се затопли и оптималната температура на 1200 метра ще е към 15 градуса, на 2000 метра - към 9 градуса.
По Черноморието ще духа слаб югозападен вятър. И там оптималните температури ще са от към 15 градуса по носовете до 20-22 градуса в заливите. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
През нощта против събота от северозапад облачността ще стартира да се усилва и вплътнява. В събота вятърът ще се ориентира от северозапад, последователно в Дунавската низина ще се усили. Облачността ще продължи да се усилва, към и след обяд тук-там ще се развие и купеста и купесто-дъждовна.
На обособени места в северозападната половина от страната ще превали временен дъжд, в планините и ще прегърми. Към вечерта и през нощта против неделя, с превръщане напразно от североизток, ще стартира бързо и доста намаляване на температурите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР